Mikail Al Paris'te altın madalya için koşacak

İdil'in ikinci milli atleti 28 Ağustosta Paris Olimpiyat oyunlarında Altın madalya için koşacak

Mikail Al Paris'te altın madalya için koşacak
Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na rekor sayıda sporcu ile katılmaya hazırlanırken, idil'li Mikail Al da bu büyük organizasyonda Türkiye'yi atletizm dalında temsil edecek.

28 Ağustos'ta Fransa'nın Paris kentinde başlayacak olan oyunlara, Türkiye 94 sporcuyla katılacak ve bu sayı, Tokyo 2020'deki 87 sporcunun üzerine çıkarak önemli bir başarıyı işaret ediyor.

Mikail Al, 2023 Para Atletizm Dünya Şampiyonası'nda yaşadığı talihsizlikle dördüncü sırada yarışı tamamlamasına rağmen, Paris 2024'te altın madalya hedefinden vazgeçmiş değil. Şampiyonada son 20 metreye kadar ikinci sırada olan Al, bu yılki Paralimpik Oyunları’nda zirveye çıkmayı amaçlıyor.

Kendisini sürekli geliştiren ve büyük bir azimle çalışan Al, "Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na hazırlanıyorum. Hedefim altın madalya. Bu yola çıktığımda her zaman zirveyi hedefledim ve şimdi bunu başarmak için çalışıyorum. Olimpiyat madalyasını kazanmak, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek en büyük arzum." dedi.

Paris 2024'te kadın milli sporcuların sayısı 49’a ulaşırken, erkek sporcular 45 kişiyle temsil edilecek. Şırnaklı Mikail Al, bu büyük organizasyonda Türkiye’yi gururlandırmak ve altın madalyayı kazanarak ülkesine dönmek için sahaya çıkacak. Onun başarısı, sadece idil için değil, tüm Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2024, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER