Tahir Elçi Kararına tepki

Tahir Elçi Kararına tepki

Tahir Elçi davasında 3 polise beraat verilmesi tepkilere yol açtı. Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare'nin önünde açıklama yapan Diyarbakır Barosu, CHP ve DEM Partililer karara tepki gösterdi.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015'te Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra katledilmesiyle ilgili davanın karar duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme sanık polisler Fuat T., Sinan T. ve Mesut S. hakkında beraat kararı verdi.

Mahkeme kararını beklemeden salondan alkışlarla çıkan avukatlar, adliye binasının önünde kısa bir açıklama yaptılar. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, "Tahir Elçi cinayetinin faili meçhul kalmaması için protesto hakkımızı kullandık. Buradan Tahir Elçi'nin vurulduğu Dört Ayaklı Minarenin önüne gidiyoruz. Orada kararı bekleyeceğiz ve basın açıklaması yapacağız" dedi.

Baro başkanları ve Tahir Elçi'nin ailesi açıklamanın ardından Dört Ayaklı Minare'ye doğru yürüyüşe geçti.

Burada bir konuşma yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, “Bu mahkeme de beraatle sonuçlandı, ama bu avukat ordusu, bu gönüllüler, bu adalet adına, insan hakları adına, yaşam hakkı adına burada olan topluluk, bu davanın sonuna kadar takip edeceğini de biz hem bu mahkemeye, hem bu ülkenin iktidarına, hem bu ülkenin adalet bakanlığına tam da Tahir Elçi'nin vurulduğu yerden bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

Eren, "Ama buradaki bu kitle, avukatlar siyasetçiler ve uluslararası hukuk kurumları buna izin vermeyecek. Bu dava böyle kalmayacak. Tahir Elçi 9 yıl önce burada vuruldu. Bu süreç, önce televizyonda sorulan  soru ve bir süre sonrasında da gözaltı kararıyla başladı. Bir kez daha tekrarlıyorum Tahir Elçi dosyası cezasız kalmayacak. Bir gün muhakkak failler gerçek yargı önünde hesap verecek" ifadelerini kullandı.

Kararın hukuka aykırı olduğunu belirten Eren, "Kararlılığımızı irademizi göstermek için buraya geldik. Dava beraat ile sonuçlansa da bu davayı her yere taşıyacağız. Kürt toplumunun nezdinde bu kararın bir hükmü yok. Bu karar Tahir Elçi'nin kimliği üzerinden verildi. Bir kez daha burada ömrüm yettiği kadar söz veriyorum ve buradaki herkes söz veriyor, yeni Tahir Elçiler her yıl mezun oluyor. Bu bayrak yerde kalmayacak ve Tahir Elçi asla unutulmayacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2024, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER