DEM Parti Genel Eş Başkanından Cizre'ye ziyaret

DEM Parti Genel Eş Başkanından Cizre'ye ziyaret

Burada konuşan Hatimoğulları, bayram dolayısıyla bölgede belediyeleri ziyaret ederek, belediye başkanları ile halkın içinde olduklarını söyledi.

Hatimoğulları, ümit ediyorum ki barışın, kardeşliğin, dostlukların, halkların eşitliğinin, özgürlüğün, hakkın ve adaletin tecelli edeceği günlerde böyle bir ortamda bizler bayram kutlamalarımızı daha coşkulu daha neşeli bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Bütün çalışmalarımız bu umut içindir. Bütün mücadelemiz böylesi demokratik bir zeminde bu ülkede yaşayan bütün farklı halkların ve inançlardan olan insanlar olarak eşit yurttaşlık temelinde gerçekten mağdur edilmeden özgür, mutlu, eşit bir ortamda yaşamak bütün mücadelemiz budur.

Kurban Bayramında bile mazlum Filistin üzerinde bombaların patladığına vurgu yapan Hatimoğulları, bayramda dahi savaş ve çatışmalara ara verilmedi. O Yüzden barış mücadelemiz her açıdan çok kıymetli, çok değerli. 

Hakkari Belediyesine Kayyım atanması ile ilgili de açıklama yapan Hatimoğulları, üçüncü kez Kürt halkı başta olmak üzere, Kürt halkı ile dayanışma içerisinde olan bütün kesimlere gerçekten siyasi bir darbeydi. Bunu hiçbir zaman kabul etmedik.Buna karşı mücadelemizi sürdürdük ve buna karşı en güçlü mücadeleyi halkımız vermiştir. Türkiye’nin her kesiminden demokratik kesimlerden en sağ siyasetten en sol siyasete kadar en geniş yelpazede insanlar kayyuma karşı olduğunu bu dönem dile getirdiler. dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2024, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER