Av.Ali Genç Ak Parti ilçe başkan adayı

Av.Ali Genç Ak Parti ilçe başkan adayı

Ak Parti ilçe Başkanı Murat Ay'ın istifası ardında ilçe başkanlığına aday olan isimler belli olmaya başladı.

Kulis haberlerine göre Av.Ali Genç'ın Ak Parti İlçe başkanlığına aday olduğu ifade edildi.

Ali Genç Kimdir

İlçe merkezine bağlı Kurtuluş Köyünde dünyaya geldi. Uzman çiftçi, Kanaat önderi,Siyasetçi H.Nuri Genç'in oğlu olan Ali Genç Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Hukuk eğitimini tamamlayarak Şırnak Barosunda mesleğine devam etti.

Üniversite mezuniyetinin ardından Ankara’da staj eğitimine başlayan Genç, 2020 yılında stajını tamamladıktan sonra İdil’de serbest avukat olarak mesleğine adım attı. 23 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşen AK Parti ilçe kongresinde, İdil İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Ali Genç, bu süreçten itibaren partide çeşitli önemli görevler üstlendi. İlçe Başkan Yardımcılığı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı gibi pozisyonlarda aktif görev alırken, 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan genel seçimlerde İlçe Seçim Kurulu asil üyesi olarak AK Parti’yi temsil etti.

**Siyasi Deneyimi ve Halkla Olan Güçlü Bağları**

Ali Genç, siyaseti babası aracılığıyla tanımış ve bu alandaki üretkenliğini her geçen gün geliştirme çabası içerisinde olmuştur. Siyasi kariyerinin yanı sıra, bilişim ve bilgisayar teknikleri, inisiyatif alma, güçlü hitabet ve ikna kabiliyeti gibi becerileriyle dikkat çekmektedir. Ekip çalışmasına olan yatkınlığıyla da bilinen Genç, parti içinde aldığı sorumlulukları başarıyla yerine getiren Ali Genç’in, AK Parti İdil İlçe Başkanlığı’na adaylığı büyük bir merakla bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024, 10:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dıms û pekmez Farketmez
Dıms û pekmez Farketmez - 1 hafta Önce

Aynı bkun laciverti

SIRADAKİ HABER