AK Parti İlçe Başkanı Murat Ay'la İdil'i konuştuk,

İdil'in Su sorunu genelde yaz mevsiminde ortaya çıkar.. Ak Parti İlçe Başkanı Murat Ay'ın Su sorunu ile ilgili bir çözümü varmı diye merak ettik...İlçe teşkilatına gittik... Oturduk.. Konuştuk.. Dinledik.. İdil'in su sorunu siyasetin peşini bırakmayacak gibi... Bizde siyasetin peşinde gittik. Sorularımızı sorduk.. Sohbet ettik..

AK Parti İlçe Başkanı Murat Ay'la İdil'i konuştuk,

AK Parti İlçe Başkanı Murat Ay ile ofisinde bir araya geldik. Ofis sakindi.. Bir kaç kişiyle oturuyorduk... Başkan yorulmuştu, biraz öğlen uykusunu alarak dinlendiği söylendi. 
Makam odasına oturdum... Bekledim.. Çayım geldi... İçiyorum.. Oturan vatandaşlarla İdil'in durumunu konuşarak zaman geçirdim.
Başkan Murat Ay geldi ve kendisiyle tokalaştık. Yanımdaki sandelyeye oturdu. Gözümün içine bakmadan konuşmaya başladı. Başkan konuşmasını bitirince İdil'in sorunları soracaktım. İdil'in su sorunu, köylerin ulaşım sorunu, yeni su kuyuların açılma işi, seçimden sonra çıkan ilçe teşkilatında çıkan kriz, yeni yatırımları soracaktım... Bürokrasideki değişikleri soracağım diye düşünürken... Murat Başkan konuşmasını bitirdi.Sorma fırsatını yakaladım: " Murat Başkan 2024 yerel seçimler sürecini yaşadınız. Siyasi ilişkilerinizde kırılmalar, aday listeleri ilgili tartışmalar gündeme oturdu... Zıtlaşmalar oldu..bu durumu nasıl ifade edebilirsiniz?"

- AK Parti ilçe Başkanı olarak, Milletvekilli Aslan Tatar'ın desteği ve ekibimiz ile birlikte görevimiz olarak İdil'e hizmetlerin en güzelini yapmak için çalışmaktıyız. Çok zor süreçlerden geçmemize rağmen bu hizmeti  yaptığımızı düşünüyorum.. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Adayları belirleme sürecinde her yerde olduğu gibi bizde de farklı düşünceler ortaya çıktı.. Aday listeleri oluşturuldu. Biz farklı düşüncelere bakmaksızın seçimlerde ilçe merkezinde kapı kapı dolaşarak hizmetlerimizi, kendimizi ilçe halkının kalbinde güncelledik... Yaptığımız hizmetlere karşı adaylarımıza halktan oy istedik.. Sandıklarda ilçe merkezinde istediğimiz oyları aldık.. Halk bizi ilgiyle karşıladı. Teveccüh göstererek partimize oy verdi. Bu durum bizi hizmet etmeye devam diyerek motife etti. Biz seçimin etkisiyle bugün ilçemize daha çok ilgi gösterek çalışıyoruz. 
Yarbaşı Köyü yolu ile Cehennem Deresi teras projesi vazgeçilmez projemizdir..
Yarbaşı Köyüne yatırım ambargosu bütün parti iktidarların dönemilerinde olduğu gibi devam etti.. Köy halkı ötelendi.. Köylü kendini anlatamadı. Köyün muhtarı Türkçe konuşmayı az bilince bu iş biraz daha ağır oldu. Doğru bir iletişim kurulamadı. Köy halkı ve Yarbaşı Köyü zamanı geriden takip ederek gelince hep dışarıya göç vermek zorunda kaldı. Köy şimdilerde bir proje ve doğa güzellikleri sayesinde belki de ilgi toplarım diyerek beklentinin içinde olduğu kaydedildi.
-Ekibim, Milletvekilim, valimiz halka hizmet etme hususunda vatandaşlar arasında, ayrım yapmadan, hizmetlerimize devam ederek ilerliyoruz. 30 yıldan beri Açma Köyü benim problemim olan bir köy, probleme rağmen bu köyün yoluna çalışma başlatarak herkesi şaşırtık. Çünkü hizmette ayrımcılık ve düşmanlık olmaz. Yarbaşı Köyü seksan köyümüzün içinde en değer verdiğimiz köylerden biridir. Yolun yapılması için bütün imkanlarımızı kullanarak asfalt çalışmasına başlayacağız. Tahta malzemesinden Cehennem deresine güzel bir teras projemiz var.. Bu projeyi mutlaka inşaa edeceğiz.. Şüpheniz olmasın.

İdil'in Suyu yok, İlçe susuzluktan kırılıyor, ne olacak başkan diye sorduk.
- İdil'in su sorununu çözmemiz gerekiyor. Çözmek için fizbileti çalışması yapıldı. Proje  ihale aşamasında. Milletvekillimiz Aslan Tatar peojeyi yakından takip ederek ilgilendiğini ifade etti. İdil' in su sorununu çözmek öncelikli işlerimizin arasında olduğunu söyliyeyim.
-Milletvekilli Aslan Tatar'la uyum içerisinde siyasette çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizin sorunlarını çözmek için Milletvekili ile dayanışma içindeyiz.
Sohbetimize dahil olan öğretmeni ben, işaret ederek Başkan Hoca'nın bir işi var diyerek ilgilenmesini istedim.
Başkan Öğretmene buyrun hocam diyerek dertini anlatmasını  istedi. Hoca : Eşimin tayin durumu var Başkanım. Milletvekilliyi aradım eşimin tain durumunu anlatım. Yardımcı olmalarını istedim. Bana İlçe Başkanımıza git ve tain durumunu onlara anlat. Uygun görürlerse yardımcı oluruz dediler. Hoca Eşinin durumunu anlattı.Başkan dinledi. Telefonla vekilli aradı hocaya yardımcı olmalarını istedi.
Durumda ancak bu kadar tesadüf olur.. Vekil ile Başkan arasındaki buzların eridiğini yerini güvene bıraktığını gösteren bir iletişime şahid oluyordum.. Tasarlanmayan bir durum.. Başkan Murat Ay'dan dinlediğim konuşmaları tastik eden bir davranışa şahid oluyorduk... Milletvekilli Aslan Tatar vatandaşa önce Başkan Murat Ay'a uğrayacaksınız, hizmetiniz için sonra bize geleceksiniz diyerek işaret veriyordu. Ben de Başkan Murat Ay'a Milletvekilliyi aramasını istedim. Murat Ay Milletvekilli Aslan Tatarı aradı. Milletvekilline Murat Ay ile birlikte olduğumu ifade ederek yaptığı hizmetlerle ilgili sorularım olduğunu söyledim.Sorularımı sordum. Miletvekilli cevap verdi. 
- Şırnak halkının milletvekiliyim. 600 bin kişinin hizmetindeyim. Belediyelerin hangi partinin kazandığına bakmayız. İdil için ne gerekiyorsa o işi yapmaya hazırım. Su sorununu Allahın izniyle çözeceğim.  İdil Devlet hastanesine Emar (Mr) cihazın alımını sağladık, yakın zamanda hizmet verme aşamasına geleceğini umuyorum. ASDM temeli atıldı, inşaat çalışmaları başladı. Ziaat Fakltesine yurt yapılması için bakanlıkla yoğun bir görüşme içerisindeyiz. 

-Kurumlardaki idareci değişikliği hukuki bir süreçtir. Mevzunun muhatabı bağlı bulunduğu bakanlıklardır. Bakanlık süreci nasıl takib edeceğini bizden daha iyi bilir. Biz işemize bakarak ilerleyeceğiz. Bizim işimiz halka hizmet etmektir. Bu düşünceyle hareketle işimize bakacağız. 
AK Parti Başkanı Murat Ay heyecanlıydı, Milletvekilli Aslan Tatar'la İlişkilerin iyi olmasına seviniyordu... Eli güçlenmişti.. Bakalım bu güçlü el İdil'in su sorununu, Yarbaşı Köyünün Asfalt çalışmasını,diğer köylerin ihtiyaçlarını giderecekmi, bu sürece bakacağız.. sorunlarını çözecekmi beraber göreceğiz...

Abdurrahman Baran

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2024, 22:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necmettin İciger
Necmettin İciger - 4 ay Önce

Elinize sağlık. Tamda idilin ihtiyacı olan konulara değinmişsiniz. Yarbaşı köyü ile ilgili konuya değinmek istiyorum.
yolu veya teras yapılacakken şimdi bunlar unutulup, köyün en cazibe yeri olan “Sere Kelhê“ de tamda park ve dinlenme alanı olması gerekirken, malesef şimdi oraya güvenlik amaçlı kulübeler yapılıyor. Bunlar inşa edilirse gezmek için parkur güzergahı değişir ve dereye bakan en güzel yerde yasaklı bölge olur.
Önerim bu alana güzel bir bahçe yapılabilir ve turizm için faydalı olur.

SIRADAKİ HABER