Ulak Köyünde barış sağlandı

İlçe merkezine bağlı Ulak Köyünde çocuklar arasında çıkan kavgada Ercan Yıldız hayatını kaybederken, katil zanlısı çocuk tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olay ulak köyünde yaşıyan Yıldız ve Dolunay aileleri istenmeden aile hüsümetinde karşı karşıya getirilmişti. Araya giren akil insanların çabası soncu iki aile bir araya getirilerek barıştırıldığı ve hüsümete son verildiği kaydedildi.

Ulak Köyünde barış sağlandı

Yaşanan acı Barışla tatlandırıldı

Ulak Köyünde çocukların bıçaklı kavgasından dolayı hayatını kaybeden 14 yaşındaki Yıldızı'ın ailesi ile Dolunay ailesi arasındaki hüsümet bölgenin akil insanların araya girmesi ile taziyenin üçüncü gününde barışla sonlandırıldı.

Barış için bütün kurumlar çaba gösterdi.

Çocukların kavgası duyulduğu andan itibaren idil'de bulunan siyasi ve resmi kurumlar, aşiretler,STK'ler olaya yakından ilgi gösterek barış sağlanması için büyük çaba gösterdikleri kaydedildi. Gösterilen çaba sayesinde Yıldız ailesi acısını kalbine gömerek toplumsal sorunun ne kadar büyük olduğu bilincede davranarak akil insanların talebini geri çevirmeyerek barışın olmasına büyük katkı sağladığı ifade edildi. Sağlanan barışın ardında Dolunay ailesi toplu olarak taziye evini ziyaret ederek Yıldız ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. İki aile arasında kısa sürede sağlanan barış topluma bir nefes aldırırken, kısa sürede barışın sağlanması ise bir ilk olması ile bölgede dikkat çektiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2024, 23:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeka orucov
Zeka orucov - 1 hafta Önce

Selam

SIRADAKİ HABER