Tatar Hamidiye Kışlasının restarosyonu için Kültür Bakanını ziyaret

Tatar Hamidiye Kışlasının restarosyonu için Kültür Bakanını ziyaret

Şırnak Ak Parti Milletvekili Aslan Tatar Cizre'de bulunan Hamidiye Kışlası ve Bırca Belek'in Restasiyonu için Kültür ve Türizm Bakanlığını ziyaret etti. 

Milletvekili Tatar Bakanlığa yaptığı ziyareti dile getirirken restarasyon talebi ile ilgilli şu ifadelere yer verdi. " Cizre ilçemizin en önemli tarihi ve kültürel değerleri arasında yer alan Hamidiye Kışlası ve İçkale Restorasyon işi için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy' la paylaşmak için makamında ziyaret gerçekleştirdik. 
Sayın Bakanımız ile yaptığımız görüşme neticesinde; Hamidiye Kışlası ve İçkale’nin tamamlanarak Kent Müzesi olarak hizmet vermesi için gereken ikmal ihalesinin yapılabilmesi için yaklaşık 130 milyon TL ödenek çıkarılmıştır. 
29 Ağustos’ta Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapılacak ihale ile ikmal işi başlayacak olup, Mart- Nisan aylarında bitirilmesi planlanmaktadır. Şırnak ilimize ve Cizre İlçemize hayırlı olsun.

Sayın Bakanımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. " açıklamasında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2023, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER