Şırnak üniversitesinde optisiyenlik labratuarı açıldı

Şırnak üniversitesinde optisiyenlik labratuarı açıldı

whatsapp-image-2023-10-06-at-16-38-26-3.jpeg

Şırnak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Optisyenlik Bölümü'nde laboratuvar açıldı.

Şırnak Üniversitesi tarafından kurulması planlanan tıp fakültesi için zemin hazırlama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu bünyesinden kurulan optisyenlik laboratuvarının açılışını Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yaptı. Laboratuvar için alınan cihaz ekipmanların tanıtımını Öğr. Gör. Hurşit Fidan ve Öğr. Gör. Mehdi Tonka yaptı.

Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Ömer Nayci ise; “Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu bünyesinde bölgenin de temel ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç analizi çalışması yapıldı. Bu bağlamda açtığımız programlardan biri de optisyenlik programı. Optisyenlik programımız ilk kez geçen sene mezunlarını verdi. Biz peyder pey uygulamalar bağlamında hem İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokoller kapsamında buradaki teorik bilgiyi aslında uygulamada ki yansımasını görmek açısından ve öğrencilerimize farklı deneyimler yaşatmak anlamında bir takım çalışmalarımız oldu. Bu gün bu çalışmaların devamından birini yaşıyoruz. Bu bağlamda oluşturmuş olduğumuz optisyenlik laboratuvarımız, bölgenin hem de kendi öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını gerçekleştirebilecek.

Çağdaş öğretim yöntemleri bağlamında oluşturduğumuz donanımlı güzel bir laboratuar oluşturduk. Bundan sonra ki süreçte öğrencilerimizin öğrenmiş olduğu teorik bilgileri burada uygulama olanağına sahip olacaklar. Bu uygulama süreçlerinden sonra, üniversite olarak genel de, özelde de birim olarak akreditasyon sürecini başlatmayı düşünüyoruz. Bu süreçte de eğitimde kalitenin daha iyi bir noktaya taşınması için bir çok çalışmamız var. Bu çalışmaların da biri de programlarımızın akredite edilmesi. Akreditasyon sürecinde bu tür gereksinimlerin mutlaka giderilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu gün ki yapmış olduğumuz çalışma da buna da bir nebze katkıda bulunacak. Öğrencilerimiz özellikle teorik bilginin uygulamada ki yansıması açısından, mezun olduktan sonra program da ihtiyaç duydukları temel bilgi gereksinimleri söz konusu. Bu kapsamda biz bu laboratuvarı oluşturduktan sonra öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, alanda iş bulma noktasında kendilerine ciddi katkılar olacak. İş bulma konusunda da onlara ciddi bir deneyim sağlayacak” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2023, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER