Şırnak'ta binlerce kişi filistin için yürüdü

Şırnak'ta binlerce kişi filistin için yürüdü

Şırnak’ta, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Filistin'e destek vermek ve İsrail'i kınamak amacıyla Şırnak’taki STK’lar, siyasi partiler ve vatandaşlar bir araya geldi.

Şırnak Merkez Ömer Kabak Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte İsrail aleyhine slogan atan ve 10 aydır saldırılar altında yaşayan Gazzelilere destek veren pankartlar taşıyan eylemciler, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun resminin olduğu bir maket ise yerlerde sürüklendi.,

Cumhuriyet Meydanındaki program Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından kitle adına Memur Sen İl Başkanı Abdullah Çatı basın açıklamasında bulundu. Başkan Çatı; “Bugün burada Şehid İsmail Heniye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazze’li kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz. Bütün dünya bilsin ki; İsrail bizim için devlet değil terör örgütüdür ve bir terör örgütüne nasıl muamele edilmesi gerekiyorsa öyle muamele görmelidir. İsrail, bizim için emperyalizmin tetikçisi, yağmacı gasp çetesidir. İsrail, yalanın, alçaklığın, namussuzluğun örgütlü biçimidir. Bunlar Firavunun zalimliği, Nemrudun kibri, Haman’ın azgınlığını miras alanlardır. Bunlar İbrahim’in Musa’nın, İsa’nın ilahına savaş açanlardır. Biz, onların ne kadar korkak olduklarını, ihanetle yoğrulmuş ruhlarını çok iyi biliyoruz. Onlar ancak eman altında olanları öldürürler. Savunmasızları, çocukları, kadınları, ihtiyarları, masumları katlederler.Onlar ancak, hastaneleri ibadethaneleri bombalarlar! Onlar sanıyor ki akıttıkları kan yanlarına kalacak. Sanıyorlar ki bu zulüm devranı böyle sürüp gidecek. And olsun yanılıyorlar. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki zulm ile abad olanın ahiri berbad olur. Akıbetleri diğer tüm zalimler gibi olacak.Firavun gibi, Nemrut gibi, Hitler gibi olacak. Vakit mi? Pek yakın! And olsun biz bu hesabı kapatmayacağız! Bebek katili vahşiler, soykırımcı Siyonistler, işbirlikçi emperyalistler Döktükleri kanda boğulmadıkça durmayacağız! ABD ve Siyonist işgal çetesi Filistin’den defolmadıkça susmayacağız!” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2024, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER