Kadim Aşiret Fedarasyonundan Filistin'e destek

Kadim Aşiret Fedarasyonundan Filistin'e destek
Kadim Aşiretler Federasyonu Şırnak Temsilcisi Süleyman İğdi Filistin' e destek vererek basın açıklamasında bulundu. 
Kadim Aşiretler Federasyonu tarafından Türkiye genelinde 81 İlde “Kahrolsun İsrail Yönetimi, Yaşasın Özgür Filistin! “ sloganı ile düzenlenen basın açıklamasında Filistin’e destek, İsrail ve destekçileri ABD ve İngiltere’ye tepki yağdı.

Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Şırnak İl Temsilcisi Süleyman İğdi,” İsrail, 1907 tarihli Lahey Sözleşmesi, 1949 Dördüncü Cenevre Sözleşmesi ve "İşgal Altındaki Topraklar"da uygulanan genel uluslararası insancıl hukuk kurallarına uymak zorundadır.” Dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Şırnak İl Temsilciliği önünde toplanan federasyon üyeleri İsrail’in Gazze ve Filistin’e yönelik saldırılarını yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Cudi Mahallesi İdil Caddesi Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Şırnak İl Temsilciliği önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Temsilcisi Süleyman İğdi,”iki asırdır Filistin ve Kudüs'ün genel olarak sosyal ve siyâsî durumu İslam toplumunun ve Dünya'nın gündeminden hiç düşmedi. Özellikle de yirminci yüzyılda Orta Doğu'nun petrol ve Filistin olmak üzere iki önemli sorunu ön plana çıktı. İsrail'in tarihten gelen bir hakmış gibi temelleri atılırken, Kenan denilen bu mukaddes topraklarda tarih boyunca yaşamış olan Filistin halkı görmezden gelindiğini söyledi.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER