İsrail İdil'de protesto edildi

İsrail İdil'de protesto edildi

İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırısı İdil'de STK, Siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar taradından protesto edildi.
İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasının ardından İdil' de kent konseyi ve vatandaşlar, sanat sokağı girişinde protesto eylemi düzenledi. 

Eylemde Kent Konseyi adına konuşmayı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağan yaptı. Yağan basın açıkkamasında şu ifadelere dikkat çekti. " Terör örgütü İsrail, içinde binlerce kişinin bulunduğu el-Ehli Arab - Babtits Hastanesini bombalayarak tarihin vahşi katliamlarından birini gerçekleştirdi. Bu saldırıda  bine yakın kardeşimiz şehit edildi. Rahim olan Rabbimizden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Dünya Müslümanların bu kadar zulüm gördüğü başka bir dönem var mı bilmiyorum ama birliğimize ve beraberliğimize bu kadar ihtiyacımız olduğu bu dönemde, tüm dünyanın sus pus olduğu başka dönem yoktur. Bir müslüman olarak söylüyorum bunun izahı, hukuk düzeninde karşılığı yoktur. Bu zulüm inşallah son bulacak. Zafer inşallah Müslümanların ve inanların olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Türkiye ve Filistin bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlar, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kahrolsun İsrail", "Gazze'ye selam, direnişe devam" sloganları attı, tekbir getirildi. 
Eyleme, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Ay, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağan, Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Nuri Aykan, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Sadullah Yılmaz, Hüda Par İlçe Başkanı M. Selim Narçin, Karalar Belediye Başkanı Halef İnan, Kurtuluş Köyü Muhtarı Nuri Genç, Bezıkır Köyü Muhtarı Nevzat Demir, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hamit Arslan, Alakamış Köyü Muhtarı İhsan Ay, Sırtköy Belediye Başkanı A. Kadir Balica, MHP İlçe Başkanı Yusuf Altun, Çarşı esnafı ve vatandaşlar katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2023, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER