İsim İsim İdil halkına teşekkürler... Dik duruşunuz kazandı

İdil halkı İdil Ziraat fakültesinin Şırnak'a taşınma kararına karşı verdiği mücadelede mutlu sona ulaştı. Verilen mücaddelede isim isim idil halkına teşekkür edildi.

İsim İsim İdil halkına teşekkürler... Dik duruşunuz kazandı

İdil Ziraat Fakültesinin sanato kararıyla Şırnak'a taşınma mevzusuna İdil halkı dik duruş sergileyerek, bütün renkleri ile karşı koyarak, birlikte hareket ederek karara karşı verdiği mücadele ile dikkat çekti. İdil halkı sanato kararı duyduğu anda şok oldu. Ertesi gün yaptığı toplantıya bütün Siyasi Parti temsilcilerini, STK Temsilcilerini, İlçenin kanaat önderlerini, muhtarlarını, idil halkınında aralarında olduğu toplantıyı gerçekleştirdi. Ani bir kararla gerçekleşen toplantının ardında kalabalık toplantı yerinden Ziraat Fakültesi yerleşkesine kadar yürüyerek sloganlar atarak oturma eylemine geçti. Halk akşam nöbet tutmaya başladı. Direnme hareketi bütün süreci ile birlikte kesin bir karar verilene kadar devam edecekti. Karar: Pazartesi günü basın açıklaması Saat 17:00 de sanat sokağın girişinde yapılacaktı... Saatler kala hayırlı haber İdil'e ulaştı. İdil direnerek kazandı. Ziraat Fakültesi İdil'de kaldı. Direnişe katılan bütün İdil'lilere teşekkürler... İsim isim yazarak teşekür edeceğiz.. En baştan başlayarak:
Siyasi Parti:
AK Parti İlçe Başkanlığı, HÜDAPAR İlçe Başkanlığı, YRP İlçe Başkanlığı, İYİ Parti İlçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanlığı, DEM Parti İlçe Başkanlığına, CHP ilçe Başkanlığı

STK Temsilcileri
Ziraat Odası Başkanlığı, Esnaf Sanatkar Odası Başkanlığı, Memur-Sen, İstanbul İdil'liler Derneği
Gaziantep Milletvekilli Şehzade Demir,  Şırnak Milletvekilli Aslan Tatar, İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel, Abdullah Kaya, İhsan Kaya, Baki Bozkurt, Abdulkerim Saka, Eyüphan Abay, İsmet Çevrim, Yunus Azizoğlu, İbrahim Çağında, Hamit Arslan, Abdurrahman Karaaslan, Selahattin Akdeniz, Muhtar Hamit Aslan, Muhtar Arif Çakasın, Rıfat Ariç, Hasan Nas, Nail Demir, Abdulselam Güleç, İkbal Miroğlu, Doğan Adıbeli, Türkan Kayır, Uğur Şakar, Ahmet Yağan, Nuri Aykan, Abdurrahman Baran, Osman Doğan, Emin Bozkuş, Mehmet Altun, H. Nuri Genç, Murat Ay, Selim Narçin, Halef İnan, Bülent Şekirdan, Av. Kadri Akgün, Şükrü Yağan, Muhtar Şerif Zan, Süleyman Zan, Bülent Akıncı, Yusuf Altun, Vedat Evsen, Yaşar Çiçek, Kerevan Adıbelli, Kutbettin Oflaz, İdil Halkına, Faruk Kaplan, Esnafına, Köylülülerine teşekürler

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2024, 08:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
M.Emin Bozkuş
M.Emin Bozkuş - 2 ay Önce

İnsanın içindeki azim ve karar samimi ise; potansiyel veya çok kalabalıklar o kadar da önem arz etmez. Aynen böylede idil'de bir elin parmaklarını geçmeyen samimi ve inançlı bir kaç şahsiyetin zaferidir bence Ziraat Fakültesinin İdil'de kalması. Tabiki İdil halkı yek vücut oldu. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Lakin bu ateşi, bu meşaleyi üç şahıs yaktı. Bunlar: Ahmet Yağan ( İdil Ziraat odası başkanı), Nuri Aykan (İdil Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı), Abdurrahman Baran (İdil Haber Gazetesi sahibi ve baş yazarı). Ben şahsım ve eğer idilliler kabul ederlerse bu üç şahsiyete şükranlarımı sunuyorum..

SIRADAKİ HABER