İdil Ziraat Fakültesinin durumu şaşırtmaya devam ediyor

İdil Ziraat Fakültesinin iki bölümü YKS sınavında tercih eden öğrencilerin sayısı merak konusu oldu.

İdil Ziraat Fakültesinin durumu şaşırtmaya devam ediyor

İdil Ziraat Fakültesinin durumu yine dikkat çekti
İdil Ziraat Fakültesinin durumu yer yönüyle dikkat çekmeye devam ediyor. Yerleşkesi yok, öğrenciler Fakülteyi tercih etmiyor ve benzeri durumları bahane edilerek her yıl taşınma duruma düşen Ziraat Fakültesi bugün yaşanan bir durum ile haklılığını tescilendirerek şaşırttı. İlahi Adelet tecelli ederek İdil'lilerin haklı direnişini adeta destekledi. Ziraat Fakültesinin Şırnak Kampüse taşınma kararına bugün cevap niteliğinde bir gelişme yaşandı. 2023-2024 YKS sonuçları açıklandı, İdil Ziraat Fakültesini tercih eden öğrencilerin sayısı kamuoyunda bir şok daha yaşanmasına neden oldu. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkiler bölümü kontejanı 30 iken, 31 öğrenci, Tarla Bitkiler bölümü kontejanı 30 iken 31 öğrencinin tercih edilmesi ile ful çeken fakülte bir kez daha dikkat çekmeyi başardı. 

Şırnak Üniversite kampüste bulunan Fakülteler Bilgisayar Mühendisliği 40 kontejandan 8 kişi, inşaat Mühendisliği 20 kontejandan 1 kişinin tercih edilmesi ile dikkat çeken başka bir sonuç olarak değerlendirildiği kaydedildi. 
İdil Ziraat Fakültesinde eğitimi bekleyen diğer iki bölüm eğitime açıldığında bu bölümlerinde kontejanlarıda ful çekeceği ifade edilirken, bu bölümün açılmasını isteyen vatandaşlar, Ziraat Fakültesinin doktora bölümünün tekrar öğrenci alımına ne zaman başlayacağını sorarak cevap beklediklerini ifade ettiler. 
Ziraat Fakültesinin çekişmelerin merkezinden çıktığında, eğitimin merkezine girdiği taktirde uluslararası bir fakülteye döneceği ifade eden İdil'liler Şırnak Üniversitesi Rektörüne güvendiklerini ve ilgi beklediklerini söylediler. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2024, 18:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Emin Akyüz
Mehmet Emin Akyüz - 1 ay Önce

Değerli İdil halkı eğitimli çağdaş ve misafir Perver öğrenci seven bir halktır İdil ziraat fakültesi her daim idilde kalması ve ilerideki yıllarda buna ilaveten başka fakültelerinde idilde açılması gerekir

Lords
Lords - 1 ay Önce

Fakültenizi zikimmm

Dr.A.Mustafa Yılmaz
Dr.A.Mustafa Yılmaz - 1 ay Önce

Tehlikenin Farkında mısınız? Başıboş sokak köpeklerinin sayısı GEOMETRİK hızla artmaktadır.ACILEN HEPSİ toplanmaz ise çok kısa bir süre sonra daha çok köpek ve sonuç olarak daha çok insan ölümü,köpek saldirisi, salgin hastalik ve trafik kazası olacak.Bu yüzden Başıboş köpeklerin hepsi beklenmeden hemen toplanmali.tehlike çok hızlı artıyor.

SIRADAKİ HABER