İdil Silopi BOTAŞ ve Doğal Gaz Boru hatlarına İHA koruma

Türkiye sınırları içinde Sılopi'den Başlayıp, İdil'den geçen ve devam ederek Ceyhan Yumurtalık ilçesine kadar varan BOTAŞ ve Doğal Gaz boru hatına yerli İHA larla koruma dönemi resman başlıyor.

İdil Silopi BOTAŞ ve Doğal Gaz Boru hatlarına İHA koruma

Ülke Dışında Kerkük,Türkiye sınırları içinde Sılopi'den Başlayıp, İdil'den geçen ve devam ederek Ceyhan Yumurtalık ilçesine kadar varan BOTAŞ ve Doğal Gaz boru hatına yerli İHA larla koruma dönemi resman başlıyor. İdil'den geçen BOTAŞ boru hattı zaman zaman patlatılarak milyonlarca TL maddi zarara uğratıldığı gibi sürekli saldırılara maruz kalan BOTAŞ boru hatı Entrege güvenlik sistemiyle bir çok eylemin önüne geçilebileceği tahmin ediliyor.

Boru hatları ve tesislerinin sabotaj ve hırsızlık yapılma ihtimali yüksek bölgeleri, ilgili kolluk kuvvetlerinin görüşleri de alınarak belirlenecek. Bu bölgelerdeki boru hatlarının periyodik olarak, kara ve/veya hava araçları, gece görüş dürbünü, termal kamera gibi teçhizatlarla donanımlı devriye ekiplerince kontrolü yapılacak. 
21 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Ham Petrol Boru Hatlarında hırsızlık yapılırken yakalanan kişilere Türk Ceza Kanunun 142. maddesiyle "Suçun enerji nakline ait tesislerde işlenmesi nedeniyle nitelikli hırsızlıktan 12 yıl hapis cezasına çarptırılıyor. Suçu Gece İşlemesi halinde, TCK 143. Maddesi gereği ceza 18 yıl kadar çıkıyor. 152. Madde gereği Ceza toplamda  21.yıla kadar çıkıyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER