İdil'lilerin de dolandırıldığı vurgun 140 Milyon dolar olduğu ifade edildi

Toplumda itibarlı insanlar kulanılarak, Çin'den mal getirdiklerini ifade ederek, kimilerine yüzde yüz kimilerine yüzde yüz yirmi işin kar limitini teklif ederek yüksek miktarda piyasada döviz topladıkları ifade edildi. Nusaybin de bulunan tücar topladıkları dövizleri kontrol altına aldıktan sonra ortadan kaybolduğu belirtildi. İdil'den itibarlı insanlarında bu tücara 1, 5 milyon dolar kaptırdığı idea edildi. Dolandırıcılık haberin duyulması üzerine İdil ilçe merkezinde bu tür pazarlıkların çok yapıldığını zeki insanların durumu fark etikleri için pazarlığa girmediklerini söyledikleri belirtildi.

İdil'lilerin de dolandırıldığı vurgun 140 Milyon dolar olduğu ifade edildi

Nusaybin ilçesinde bir grup 140 milyon dolarlık vurgun yaparak, kayıplara karıştı. Edinilen bilgilere göre; Nusaybin'de bir grup arkadaş, tanıdıkları ve esnaflarla görüşerek, ortak iş yapma fikrini ortaya attı. Bu fikirlerine itibarlı insanları bölgede kullanarak kısa sürede büyük paralar toplamasını sağladı. 

Her sermayedara verdiği sermaye oranında kar ve döviz bazında faiz teklif eden grup, Nusaybin'in köklü esnaflarının yanı sıra Artuklu, Kızıltepe ve Midyat İdil ilçeleri ile Urfa'da büyük paralar topladı.

Bazı vatandaşlar ise eşlerinin altınlarını dahi satarak, dolandırıcılara kaptırdı.

Aralarında kamuda çalışan şahısların da olduğu öğrenilen şebeke, topladıkları paralar ile kayıplara karıştı.

Şahısların kayıplara karışmasının ardından Nusaybin'de ortalık karıştı. Şahıslara para kaptıran vatandaşlar, paralarını almak için şahısların evlerine gitti ancak kimseyi bulamadı.

Nısaybin, Midyat da bulunan mağdur Vatandaşlar bunun üzerine karakol ve savcılığın yolunu tuttu. Dilekçe vererek şikayetlerde bulunan vatandaşlar, kendilerini dolandıran şahısların bulunmasını ve paralarının şahıslardan geri alınmasını istedi. 

Her geçen gün yeni mağdurların ortaya çıktığı olayda önümüzdeki günlerde mağdurların sayısı yüzlerle ifade edileceği ifade ediliyor.

Haber Merkezimize ulaşan bazı vatandaşlar, şahısların bulunması için savcılığa yaptıkları suç duyurularının yanı sıra dolandırıcıların izine dair bilgi verenlere ödül vereceklerini dahi bildirdi. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, Nusaybin'e mülkiye ve maliye müfettişlerin gelmesinin talep edildiği bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2024, 23:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ohh olmuş
Ohh olmuş - 2 ay Önce

Eşlerinin altınlarını satmadılar!! Kara para aklama, ama adam anladığı paraları cebe indirmiş

SIRADAKİ HABER