İdil'de operasyon 5 kişi gözaltına alındı

İdil'de operasyon 5 kişi gözaltına alındı

İdil'de operasyon 5 gözaltına alındı
İlçe jandarma komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçe merkezi ve köylerde yürüttüğü operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına allındığı öğrenildi.

İlçe jandarma komutanlığının İlçe merkezine bağlı Oyalı köyünde iki adrese düzenlediği operasyonda 2 kişi, Karalar Beldesinde iki ayrı adreste yapılan operasyonda 2 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğünün ilçe merkezinde düzenlediği operasyonda HEDEPE Şırnak İl Encümeni Lokman Acar'ın gözaltına alındığı ifade edildi.
 Operasyonun Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin’de yapılan ev baskınlarında 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Siirt Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri ardından adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınanlar, savcılık ifadesinin ardından “Örgüt propagandası”, “Örgüt üyesi” ve “Örgüte yardım” iddiasıyla Siirt Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, aynı soyadını taşıyan Şükrü, Beritan ve Rüzgar Beştaş, Lokman Acar ve ismi öğrenilemeyen 2 yurttaş hakkında tutuklama kararı verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER