Depremzadeleri İdil Haznedar oteli ve vatandaşlar misafir ediyor

Depremzadeleri İdil Haznedar oteli ve vatandaşlar misafir ediyor

İdil Haznedar otel sahibi ve vatandaşlar, Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşları misafir ediyor.

10 ili etkileyen depremlerden zarar görenlerinin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya başta olmak üzere deprem bölgesinden gelen bazı vatandaşlar, İdil Haznedar oteline yerleştirirken birçok kişi boşta olan evlerini depremzedelerin hizmetine sundu.

Depremzedelere Otelini açan Haznedar Oteli sahibi şunları ifade etti "Depremzedelerin yaşadıklarına duyarsız kalamayız. Depremzadeleri otele misafir olarak aldık. Otelde kalıyorlar.  Bana ait bir evim var. Bu evi depremzedelere tahsis ediyorum, gelecek aileler olursa orayada yerleştireceğim. İstedikleri kadar kalabilirler. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Birçok insan dışarda ve durumları çok kötü. Herkes elinden geleni yapmaya çalışsın. İdil'de bir çok vatandaş evlerini depremzadelere tahsis etiğini biliyorum, bu yardımı doğru organize etmek gerekir." dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2023, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER