Ağaç kesimi devam ediyor

Vatandaşlar uludere de yapılan Ağaç kesimine tepki verdi. Vatandaşlar yapılan Ağaç Kesimin doğanın dengesini bozduğunu ifade ederek yetkililerin tedbir almaları istendi.

Ağaç kesimi devam ediyor

 Uludere ilçesine bağlı Xabûr ve Berman köyleri arasında yer alan Deş Dağı'nda her gün yüzlerce ağaç kesiliyor.

Sadece Uludere’de değil, Gabar, Cudi ve Şırnak'ın birçok bölgesinde yıllardır ağaçlar kesiliyor.

Kesimi yapan şirket, kesilen ağaçları traktörlerle ana yola çıkardıktan sonra satış için çeşitli kentlere gönderiyor.

Konuyla ilgili Rûdaw'a konuşan Şırnak Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Fadıl Tay aralarında korucuların da olduğu bazı kişilerin bu ağaçları hukuka aykırı olarak kestiğini söyledi.

Fadıl Tay, "Devlete yakın halkın bir kesim ve bir takım korucular bu ağaçları hukuka aykırı olarak kestiler. Bu ağaçlar kesildiğinde doğal ekosistem tamamen zarar görüyor. Yüzlerce yerli ağaç kesiliyor. Ormandaki kuşlar ve bitkiler zarar görüyor. Bölgemizde çok az orman bulunuyor. Bu olaylar sonrasında sıcaklıklar artıyor. Ayrıca halk da buna öfkeli ve bu olaydan dolayı çok üzgün” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2024, 22:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sömürgecilik nedir?
Sömürgecilik nedir? - 2 ay Önce

Bir devletin bir başka coğrafyada ki yer altı ve yer üstü zenginliklerini, kültürel öğelerini,iş gücüne doğrudan hükmetmesine ve kontrol altına almasına denilmektedir. Sömürgecilikte bir devlet başka bir devletin tüm zenginliklerini ele geçirmiştir. Aynı zamanda pazarlarına da el koyarak bütün kaynakları kendine aktarmaktadır.

SIRADAKİ HABER