e-recetem sistemine eklenen dillerde Kürtçe yok

e-recetem sistemine eklenen dillerde Kürtçe yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, E-Reçetem sisteminde İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça’nın da eklediğini açıkladı. Sisteme yeni eklenen diller arasında Arapça ve Rusça bile var ama Kürtçe yok!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “E-Reçetem Sistemine 5 dil eklendi. E-Reçetem Sisteminde test işlemi tamamlanan diller, dün sabah saatlerinde canlı ortama alınmaya başlanmış olup, tüm dillerin (İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça) canlı ortama alınması bugün tamamlanmıştır. Hayırlı olsun.”

Sağlak Bakanı’nın söz konusu mesajının altına kısa sürede yüzlerce yorum yazıldı. Sosyal medya kullanıcıları söz konusu diller arasında neden Kürtçe’nin de olmadığını sordu.

HDP’nin sosyal medya hesabından Fahrettin Koca’nın paylaşımı alıntılanarak yapılan yorumda ise şu ifadeler kullanıldı: “Hayırlı olsun tabii ama, bu toprakların kadim dili olan Kürtçe nerede, neden sisteme eklemediniz? Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz? Kurdên ku piştgirî didin AKP’ê, gelo hun jî van pirsan napirsin? Birêz Fahrettin Koca qet nebû tu li zimanê xwe jî xwedî derketiyayî.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2023, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER