Yaptığım Öneriler

Yaptığım Öneriler

Hukuk Fakültesi 4.Sinif ödevime ilişkin yaptığım
ÖNERİLER;
Türkiye'deki siyasi  ve hukuki duruma ilişkin genel anlamda öneriler veya yeni bakış açıları getirmek oldukça güçtür. Ancak bir kısım plan ve stratejiler çerçevesinde bir takım öneriler getirilebilir

Siyasi Katılım ve Temsil:
Yerinden Yönetimlerin Güçlendirilmesi ve İdari Vesayetin Eşitlenmesi: Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yetkilerin artırılmasının yanında, yerel yönetimlere yönelik merkezi hükümetin particilik sınıflandırması yapmaması, her yerel yönetime “milli irade” samimiyeti ile yaklaşması.
Seçim Güvenliği: Seçim süreçlerinin adil, şeffaf ve özgür olması sağlanmalıdır. Seçim gözlemciliği ve bağımsız kurumların denetimi engellenmemeli bilakis teşvik edilmelidir.

Demokratik Kurumların Güçlendirilmesi:
Temel Haklar: İnsan hakları,  ifade özgürlüğü ve toplanma hakkı,  gösteri ve yürüyüş hakkı, anayasal güvence altına alınmış hakların gerçek anlamda kullanılmasının teminatı olmak,  bu hakların ihlali durumunda etkin bir hukuki süreç işletilmelidir.
Eşitlik İlkesi: Etnik, dini ve temelli ayrımcılığın önlenmesi için etkin politikalar geliştirilmeli ve uygulanmalıdır.
Özgür Medya: Basın özgürlüğünün korunması,. Medya üzerinde herhangi bir baskıya izin verilmemesi,  eleştirel medya kuruluşlarının faaliyetleri desteklenmelidir.

Bağımsız Yargı: Hukukun üstünlüğünü sağlamak için yargının bağımsızlığı garanti altına alınmalı. Bu, yargı süreçlerine siyasi müdahaleleri engellemek açısından kritik önem taşır. En önemlisi de hakimlik teminatının tam manasıyla uygulamak.
Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi: Mütekabiliyet esasına muhakkak uyulmalı.
Komşu Ülkelerle İlişkiler :Bölgesel barış ve istikrar için komşu ülkelerle diyalog ve iş birliği kanalları açık tutulmalı, sorunlar barışçıl yollarla çözülmelidir.
Ekonomik Reformlar ve Hukukun Üstünlüğü:
Yolsuzlukla Mücadele: Ekonomik kalkınmayı teşvik etmek ve yolsuzlukla mücadele etmek için güçlü bir yasal çerçeve oluşturulmalı ve etkin bir şekilde uygulanmalıdır.
Adil Rekabet Ortamı: Ekonomik alanda adil rekabetin sağlanması ve özel sektörün önündeki hukuki engellerin kaldırılması önemlidir.
Saygilarımla 
Abdulselam Güleç 
Hukuk Fakültesi 4 .Sınıf Öğrencisi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER