Herkes Sabah kalktığında ilk bu soruyu sordu

Herkes Sabah kalktığında ilk bu soruyu sordu

İdilin gündemi yine siyaset. Siyasette meydana gelen gelişmeler gündeme bomba gibi düşerek, herkesi düşünce olarak bir taraflara savurdu. Vatandaşlar, HDP İdil Belediye başkan Adayı Niyazi Çevrimin son dakikada değişmesini konuşuyor. İnsanlar paylaşıyor. Düşünüyor. Yeni fikirler öne sürerek bir taraftan Niyazi’yi, Bir taraftan partiyi haklı çıkarmaya çalışırken yine üzerlerindeki şoku atlatamıyorlar. İdilin gündeminde öne çıkan konu başlıkları.

1- Siyasi partiler, İdil belediye başkan adayı belirlemede sürekli talihsizlikler yaşadığını ifade edilirken çözüm önerleri dile getiriyorlar.

2- Niyazi Çevrim’in belediye başkan adaylığı niye değişti, bu soruyu herkes birbirine sorarken toplumu ikna edecek bir cevap bulunamazken, vatandaşlar bu sorunun cevabını hala arıyorlar. Herkes ararken cevabın bulunmayacağına da kanaat getirerek cevabı da bulmuş oluyorlar.

3- Resul Sadak, toplumda  en çok ifade edilen isim olarak konuşuluyor. Trend yükseklerde. Belediye başkan adayı, Belediye Başkanı, Sürpriz adam, Belediye başkanlığı  döneminde hizmet eden kişi, duruş, siyaset, joker.

4-  Niyazi Çevrim, sessiz, sakin, kimse incimesin, olgun, beklerim, fedakâr, yazık, ya sabır.

5- İlçe merkezinde bulunan yüksek binaların çarşı merkezinde yarattığı hava kirliliğini vatandaşlar kendi aralarında paylaşırken, hava kirliliğine de bir çözüm beklediklerini de açıklıyorlar.

6- İlçe garajın ne zaman hizmette açılacağını minibüs kooperatifi şoförleri sürekli merak ederken. Kaymakama güvendiklerini dile getirirken garaj sorunun hal edileceğinden emin olduklarını ifade ediyorlar.

7- AK parti belediye Başkan adayının ilçe merkezde alınacağı oy oranı siyasi sohbetlerde tahmin edilirken,  Ak partinin ilçe merkezinde 3000 oy alabileceği söyleniyor. AK parti Adayın fazla tanınmaması da paylaşılan başka bir konu.

8- Resul Sadak belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerden dolayı toplumdan olumlu puan alırken, HDP partisinin aday belirleme sürecinde Aday olarak Resul Sadak’ı göstermiş olsa idi, toplum daha sıcak karşılanacağını ifade eden vatandaşlar, bir ay sonra Aday ilan edilen Niyazi Çevrim’in değiştirilmesi parti etiği açısında olumlu karşılanmadığı  vatandaşlar tarafından ifade ediliyor.

9- Kasaphane ve Sebze hali yıkılacağı, hal esnafı toplu bir yer istediklerini ifade ederken kaymakam beyden yardım istediklerini dile getirdiler.

10- Resul Sadak, belediye başkanlığı döneminde yapmış olduğu hizmetleri tamamlamak için partinin kendisini aday gösterdiği ifade edilirken,  Resul Sadak’ından gelişmelerden rahatsız olduğu belirtildi.

İdilin siyasi gündemi sıcak ve yeni gelişmelere açık.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2019, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER