Ali Genç'i bekleyenler !

Av.Ali Genç adaylık başvuru sürecinden sonra Ankara'ya aday arkadaşları ile birlikte Ak Parti Genel Merkezine davet edildi. Gerçekleşen mülakatın ardında, yapılan değerlendirmeden sonra İdil ilçe merkezine, Ak Parti İlçe başkanı olarak Ali Genç atandı. İlçe Başkanı Genç mazbatasını makamında düzenlenen törenin ardında Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan'ın elinden aldı. Erkan Ali Genç'e görevinden dolayı başarılar dilerken,tebriklerini dile getirdi.

Ali Genç'i bekleyenler !

Avukat Ali Genç resmi olarak Ak Parti İlçe Başkanı görevine başlayarak siyaset arenasına adımını atarak sahneye çıktı. Ak Parti ilçe Başkanı Ali Genç'i dağınık Ak parti tabanı beklemekte, dağınık, küskün olan Ak Parti'lileri Ali Genç ne kadar toparlıyabilir bu çabanın sergileyeceği dönemi izleyeceğiz. Başarıp başarmayacağını zaman gösterecek. Bizde çalışmalarını izleyerek takip edeceğiz.

İdil beş'ten büyüktür.

Ak Parti'nin İdil kırsal alanında yıllarca yürütüğü siyasi çalışmalar, parti üyelerine çok fazla güven kazandırdığından dolayı kırsal kesimde, kazanılan güven çeteleşmeye yol açtı. Siyasetin kısa yollarını öğrenerek yürütüğü çalışmalar kısa sürede ifşa oldu. Kazanılan güven en başta liyakat sistemini bozdu. Partililer, kendi işlerini ilçe başkanına söylemeden, Milletvekiline, ilçe kaymakanına, validen hal etmeleri dikkat çekerken, beşli çete bu başarıyı ilçe başkanına karşı trip olarak kullanarak tavır haline getirdiler. Zamanla, ilçe başkanına saygı göstermeden, kendileri il encümeni, ilçe başkanı adayını göstererek beşli çetenin gücünü ilçe halkına dayatmaları dikkat çeken bir boyuta kadar vardığından dolayı herkes görmek zorunda kaldı. Beşli çete Bakanlarla, paşalarla çektiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşırken halkı etkilediği ortaya çıktı. Etkilenen halktan, kurumunda müdür olmak isteyen, herhangi bir kurumda memur olmak isteyenler, Ak parti ilçe başkankığına değil beşli çeteye giderek istemesi davtanışı gerekli işlerin başına oturtu. İlçeye atanan yeni kaymakamları ziyaret ederken biz beş kişiyiz diyerek kendilerini takdim etmeleri, bizden habersiz işler olmasın demeleri o gün bugündür beşli çete olarak idilin siyasetine kazanılan deyim oldular. Beşli çete İdil'in siyasetinde önemli bir güçtür. Ak parti ilçe teşkilatında parelel güçtür.Bu güç kontrol altına alınmazsa 6 ay sonra çalışmalarına başlayacağını şimdiden söyliyeyim size.

Halk Ak partite eski yüzleri istemiyor

Ak Parti siyaseti İdil coğrafyasında  belli bölgelerde dolaşırken, belli bir bölgede korucu kitlesinde nufüs buldu. Bu kişiler hep belli yüzler oldular. Murat Ay,döneminde siyaset yapanları tekrar yönetimde olmalarını İdilliler istemiyor.Çünkü eskiler, eski ilişkilerini hatırlatırlar. Merhabaları belli, sigara içişleri belli, söylediğin işin akibeti belli olacak. Değişen bir iş olmayacak. Yenilikte her zaman umut var. İşini söylerken bir umut bekleyiş olacak. Sıcak bir ilişki olacak. Gelen iklimde insanlar mutluluk yakalayabilir. Bu sebelerden dolayı Ali Genç hizmet edenler dahi yeni insanlar olsun...

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2024, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER