Zonguldak'ta 2 arkadaşı ile birlikte internette araştırdıktan sonra hobi olarak ilk başlarda küçük bir yerde 1 ton ile istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan Nusret Eryılmaz, mantara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve şimdilerde ise kiraladıkları bir depoyu tesis haline getirerek 15 ton ile talebi karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
Yaklaşık 1,5 sene önce Zonguldak'ta kurdukları tesis ile üretime başladıklarını ve tadı kırmızı ete en yakın olan istiridye mantarın olduğunu belirten Nusret Eryılmaz, şunları söyledi:
YAPMAK İSTEYENLERE DE YARDIMCI OLACAK
"Yapacak olan arkadaşlarımız varsa da yardımcı olabiliriz." diyen Eryılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
Zonguldak'ta piyasası pazarı bol bir ürün vatandaşlar tarafından beğeniliyor. Çeşitli yemekleri yapılıyor. Kebapçılarda kebabı yapılıyor. Yaklaşık kilosunu 10 lira veya 12 liraya satıyoruz. Böyle bir tesisi yapmak yaklaşık 50 bin TL mal oluyor. İnternetten araştırdık biraz zaten marketlerde vardı. Bundan sonraki aşamada ikinci ünitemiz hazır zaten oraya devreye sokup Zonguldak piyasasına karşılamaya çalışacağız. Bu işe 1 ton ile başladık şuanda 15 tonluk üretim hane yaptık. 15 tondan aldığımız ürün ile Zonguldak piyasasına dağıtıyoruz. İlk mahsulü aldıktan 15 gün sonra ikinci mahsulü alıyoruz. 10 gün sonrada üçüncü mahsulü topluyor. Her mahsulü topladığımızda üretim biraz daha düşüyor.",