İdil'in ilk Serasında Hasat töreni

Şırnak Valisi Ali İhsan Pehlivan törene canlı bağlanarak İlçe Kaymakamından sera hakkında bilgi aldı.

İdil'in ilk Serasında Hasat töreni

Serada Hasat töreni yapıldı

İlçe merkezine bağlı Özbek Köyü Gırbaraz Mezrasında bulunan Salatalık-Hıyar ekili serada hasat töreni yapıldı . Şırnak Valisi Ali İhsan Pehlivan törene canlı bağlanarak İlçe Kaymakamından sera hakkında bilgi aldı.

Gırberaz Mezrasında kurulan serada hasat töreni yapıldı. İlçe Kaymakamı Zafer Sağ Şırnak Valisi Ali İhsan Pehlivanla törende canlı bağlantı gerçekleştirdi. Bağlantıda Vali Çiftçiyi tebrik ederek sera hakkında bilgi aldı. Vali Çiftçi Ali Aki’ye, idil’de bir ilki gerçekleştirdiği için tebrik etiğini, yaptığı yatırımdan dolayı çiftiçiler arasında öncü olduğunu söyledi. Sera sahibi İdris Aki, Serasının hakkında bilgiler göre şu ifadeleri kullandı.” Bulunduğumuz serada 1050 adet salatalık fidesi yetiştirilmiştir ve hasat dönemlerinde her 3 günde 400 kg salatalık hasatı yapılmaktadır. Bölgede   tesis  edilen bu sera mevsim   dışında  daha   çok kaliteli ürün alınacağı ve gelecekte başka çiftçilerimize de örnek olacaktır. Pazar sorunumuz yok, Nusaybin Midyat’tan esnafımız ürününü rahatlıkla alabiliyorlar. Seramızda yılda 3 sefer ürün almayı hedefliyoruz.” Diyen  çiftçi Ziraat Fakültesi ve İlçe Tarımın desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Hasat törenine İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zafer SAĞ, Ziraat FakültesiDekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Mustafa RÜSTEMOĞLU, İlçe Tarım Ve Orman MüdürüOsman ALÇI, İdil Ziraat Odası Başkanı Ahmet YAĞAN,    İdil  Esnaf Ve SanatkarlarOdası başkanı7Nurettin AYKAN, Özbek Köyü Gırbaraz Mezrasında Muhtarı ve, ZiraatFakültesi   öğretim   üyelerinden   Dr.   Öğr.   Üyesi   Nevzat   SEVGİN,   Dr.   Öğr.   ÜyesiYelderem AKHOUNNEJAD, ve çiftçiler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER