Midyat’tan İdil’e Tehdit: Kanalizasyon Suyu Cehennem Deresi’ne Yaklaştı
Açık alanda kontrolsüz akan Midyat kanalizasyon suyu, İdil’in içme suyu kaynağına ulaşmak üzere. Halk tedirgin, uzmanlar uyarıyor: Salgın riski kapıda.
Midyat ilçesinden çıkan kanalizasyon suyunun açık alanda denetimsiz bir şekilde akarak İdil ilçesi sınırlarına yaklaşması endişe yaratıyor. Bölge halkı, atık suyun kötü kokusu ve hızla ilerleyen yayılımı nedeniyle büyük bir çevre ve sağlık felaketiyle karşı karşıya kalabileceklerini ifade ediyor.
Midyat’ın İdil çıkışında başlayan ve herhangi bir altyapı sistemiyle kontrol altına alınmadan doğrudan doğaya karışan kanalizasyon suyunun, Hedil Köyü deresine kadar ulaştığı bildirildi. Yerel kaynaklara göre, köydeki hayvanların bu sudan içtiği gözlemlendi.
Uzmanlar, bu kanalizasyon suyunun yağmurlarla birlikte taşıma gücü artarak Cehennem Deresi’ne karışması durumunda, İdil’in içme suyu sistemine ulaşabileceğini belirtiyor. Bu da başta ishal, hepatit ve tifo gibi salgın hastalıkların yayılmasına yol açabilir.
Bölge halkı ve çevre duyarlılığı olan vatandaşlar, yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyor. Artan nüfusa bağlı olarak kanalizasyon yükünün de arttığına dikkat çeken vatandaşlar, birkaç yıl içinde bu sorunun kontrol edilemez hale geleceği uyarısında bulundu.
Yetkililerden şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmazken, halkın talebi açık: Midyat’tan başlayarak İdil sınırlarına ulaşan bu çevresel tehdide karşı derhal önlem alınmalı.
idilli 3 Gün Önce
idli belediyesi midyat belediyesine hakkında suç duyurusunda bulunabilir.