Kategoriler

CHP lideri Özel Diyarbakır'da

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'daki konuşmasında “Kürtlerin yaşadığı sorunların sadece bir kişinin mecliste konuşmasıyla değil, 86 milyonun temsilcilerinin parlamentoda oturmasıyla, konuşmasıyla ve 86 milyonun oturmasıyla çözülebilecektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van'ı kapsayan bölge turu başladı. Özel, ziyaretinin ilk durağı Diyarbakır'da bir otelde 24 kadın STK temsilcisi ile bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Özel, bugünkü toplantı, 6 gün sürecek olan ziyaretlerin ilk toplantısı olduğu için sembolik olarak burada ilk söylenecek sözün de önemi olduğuna işaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı olarak gecikmiş bir teşekkürü yaparak söze başlamak istediğini belirten Özel, “14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta adayımıza ve daha sonra da seçim süreci tamamlandıktan sonra gerek 14 Mayıs'ta, gerek 28 Mayıs'ta adayımıza oy veren, destek veren çok kişi; kurum, kuruluş, parti, teşekkür duydu ama duymayanlar vardı. Gecikmiş bir teşekkürü burada yapmak durumundayım. Adayımıza 14 Mayıs ile 28 Mayıs'ta gerek Diyarbakır'dan Van'a kadar bölgede verilen büyük destek ve Türkiye'nin dört bir yanında yerel, genel son 4 seçimde Kürtlerin Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına ve Cumhurbaşkanı adayına verdikleri destek ve aday çıkarmayarak 14-28 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi adayına böyle yüksek bir oyun bölgeden çıkmasına katkı sağlayan o günkü YSP, bugünkü adıyla DEM Parti'ye hem kurumsal olarak, hem burada yaşayan hangi siyasi görüşler olursa olsun tüm Kürt vatandaşlarımıza bir teşekkürü çok görmememiz gerekiyordu. Bu teşekkürü Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıyla burada bir kez daha ifade ederek başlamak isterim” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
221 Kez Görüntülendi.
Doğal Gaz firması 'Bu ne hal'
SİYASET
484 Kez Görüntülendi.
Selahattin Demirtaş'tan TUSAŞ saldırısı ile ilgili çağrı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
77 Kez Görüntülendi.
TUSAŞ saldırısında 4 şehit 14 yaralı
SİYASET
55 Kez Görüntülendi.
TUSAŞ saldırısında 2 ölü 1 içerde
SİYASET
59 Kez Görüntülendi.
CHP lideri Özel Diyarbakır'da
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
390 Kez Görüntülendi.
Gülistan Bosor vefat etti
SİYASET
679 Kez Görüntülendi.
Güleç Yeniden Refah Partisi kurucu üyeliğinden istifa etti
SAĞLIK
458 Kez Görüntülendi.
Bahçeli: Öcalan Gelsin DEM Grup toplantısında konuşsun
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
1924 Kez Görüntülendi.
Bışarı Bayramı binlerce kişi uğurladı
ŞIRNAK
120 Kez Görüntülendi.
Sılopi'de yer fıstığı şenliği