Kategoriler

Şırnak Valisi değişti

Şırnak Valisi Değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Şırnak Valiliğine atandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar, valilik atamalarında önemli bir değişiklik olarak öne çıktı. İdil Haber Sizin için Araştırdı ! 

Birol Ekici Kimdir?

1969 yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde dünyaya gelen Birol Ekici, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kamu görevine Sayıştay'da denetçi yardımcısı olarak başlayan Ekici, kariyeri boyunca pek çok önemli görevde bulunmuştur. Çobanlar, Nurhak, Keles ve Kâhta ilçelerinde kaymakamlık yapmış; İçişleri Bakanlığı’nda personel şube müdürlüğü, mülkiye başmüfettişliği gibi görevlerde yer almıştır. Başbakanlık'ta idareyi geliştirme başkanlığı, Antalya İl Özel İdaresi'nde genel sekreterlik gibi üst düzey pozisyonlar da görev aldığı görevlerden bazılarıdır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda strateji geliştirme başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı yapan Ekici, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği'nde de genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur.

Akademik Geçmişi

Birol Ekici, Maliye Teorisi alanında yüksek lisans, Kentleşme ve Çevre Sorunları alanında doktora diplomasına sahip olup, Kamu Yönetimi alanında doçent unvanına sahiptir. İleri derecede İngilizce bilen Ekici, son olarak Kırklareli Valiliği görevini yürütmekteydi.

Yeni görevi kapsamında Şırnak Valisi olarak görev yapacak olan Ekici, geniş bir kamu yönetimi tecrübesi ve akademik birikimiyle dikkat çekmektedir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
78 Kez Görüntülendi.
Şehzade Demir'den Cizre'ye ziyaret
SİYASET
67 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi değişti
ŞIRNAK
76 Kez Görüntülendi.
Özen Köyünün su sorunu çözülüyor
SAĞLIK
120 Kez Görüntülendi.
Tıp Dünyasında Batmanlı Doktorun başarıları konuşuluyor
SPOR
40 Kez Görüntülendi.
Şırnak Petrolspor rakibini yendi
ŞIRNAK
119 Kez Görüntülendi.
Kazada 4 kişi yaralandı
ŞIRNAK
201 Kez Görüntülendi.
Tahir Güven davasında karar çıktı
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Akrabalar sokakta çatıştı 1 ölü 3 yaralı
EKONOMİ
68 Kez Görüntülendi.
Pekmez yapımına başlandı
SİYASET
105 Kez Görüntülendi.
Şırnak İYİ Partiden istifa