Kategoriler

Milletvekili Demir: DEDAŞ'A artık dur denilmeli

HÜDA PAR Antep Milletvekili Şahzade Demir, Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan yangınının yol açtığı zararın karşılanması amacıyla hazırladıkları kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını belirterek, yangının yol açtığı zararın karşılanması gerektiğini söyledi. Demir ayrıca DEDAŞ'ın sorumluktan kaçtığını kaydetti. 

Demir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır ve Mardin'deki yangında  yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

"İddialar araştırılmalı"

Yangının çıkış sebebi ile yangına müdahalede geç ve yetersiz kalındığı iddialarının ciddiyetle araştırılmasını isteyen Demir, kasıt ya da ihmali olanlar hakkında etkin bir soruşturma yürütülerek sorumluluğu bulunanların cezalandırılmasını talep etti.

"Affet bölgesi ilan edilsin" 

Yangının zararlarının giderilmesi amacıyla hazırladıkları kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını bildiren Demir, "Yangından etkilenen bölge, afet bölgesi ilan edilmeli, zarar gören tüm çiftçilerimizin zararları ivedilikle karşılanmalı, mağduriyetleri giderilmeli, çiftçilerimizin var olan borçları silinmeli ve yeni destek programları hayata geçirilmelidir." diye konuştu.

DEDAŞ'ın bölgedeki elektrik trafosundaki tellerden kaynaklı çıktığına dair bilirkişi raporuna da dikkat çeken Demir, "DEDAŞ sorumluluktan kaçıyor. Buna izin verilmemeli" dedi. 

HÜDA PAR milletvekili şunları dile getirdi:

“DEDAŞ sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Bölgede daha önce çıkan birçok yangının elektrik kaynaklı olduğu kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadesiyle kanıtlanmıştı. Öte yandan bölgedeki elektrik iletim hatlarının oldukça eski olduğu, yenileme çalışmalarının yetersiz kaldığı ve sık sık trafo patlamalarının yaşandığı bilinmektedir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
34 Kez Görüntülendi.
Şüpheli ölüm
BÖLGESEL
41 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır'da Karpuz hasadı başladı
ŞIRNAK
14 Kez Görüntülendi.
Orhan Doğan Mezarı başında anıldı
SİYASET
91 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Demir: DEDAŞ'A artık dur denilmeli
ŞIRNAK
152 Kez Görüntülendi.
600 Milyon TL'lik vurgun: 400 kişi mağdur edildi
ŞIRNAK
244 Kez Görüntülendi.
Hacılar geldi Bavullar Cidde'de kaldı
SİYASET
238 Kez Görüntülendi.
AK Parti İl Başkanı Alma istifa etti
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Silahlı Kavga 2 kişi yaralandı
EĞİTİM
197 Kez Görüntülendi.
Şirin Aslan görevine başladı
ŞIRNAK
179 Kez Görüntülendi.
İdil'lilerin mola yeri