Kategoriler

600 Milyon TL'lik vurgun: 400 kişi mağdur edildi

Diyarbakır’da 600 milyon TL’lik vurgun: 400 kişi mağdur edildi

Diyarbakır merkezli oto galeri alım satımıyla ilgilenen şirketle ticaret yapan yüzlerce kişi, karşılıksız çek ve senetle yaklaşık 600 milyon TL dolandırıldı. Mağdurlar, bir an önce dolandırıcının yakalanmasını istedi.

Diyarbakır’da oto galerici işiyle uğraşan Serhat U.’nun, çevre illerin de içinde bulunduğu yaklaşık 400 esnaftan aldığı araçları sahte çek ve senet karşılığında dolandırarak kaçtığı iddia edildi. Serhat U.’nun iş yerinde toplanan mağdurlar, muhatap alacağı kimseyi bulamayınca çareyi çevreyolunu kapatmakta buldu.

Mağdurlar adına gazetecilere açıklama yapan aynı kendisi de mağdur olan Ali Akbalık, 600 milyon TL’lik bir vurgunun söz konusu olduğunu söyledi. Akbalık, “Burada 400’den fazla esnaf arkadaşımız Serhat U.’nun oluşturduğu mağduriyeti gidermek adına toplandı. Şu anda mağdur esnafımızın sesini dile getirmeye çalışıyoruz. Ortalama 600 milyon TL mağdur edildik. Bu insanlar mağdur. Bu durum ileride sosyal sorunlar oluşturacak. İntihar, alacak verecek meselesinden dolayı cinayetler, hırsızlık ve yolsuzluk gibi sorunlar çıkar. Devlet büyüklerimizin ve il idaresinde bulunan büyüklerimizin bu işe bir el atmasını istiyoruz” dedi.

“ŞU ANDA DİYARBAKIRDA TİCARET DURMA NOKTASINA GELDİ''

Serhat U.’nun karşılıksız çek ve senedi esnafa vererek araç aldığını daha sonrasında ise büyük vurgun yaparak ortadan kaybolduğunu ileri süren Akbalık, “Durumu mahkemeye verdik. Ama evrakı tanıdık birine devrettiği için hukuki olarak da ilerleyemiyoruz. Burada mağduriyetimiz çok büyük. Esnaftan gelip çek, senet karşılığında Serhat U. araç alıyor. Hepsinin kayıtları belli. Burada adamlardan haksız bir talebimiz varsa bunun da araştırılmasını isteriz. Tefecilik de varsa eğer bunlar da araştırılsın. Biz sadece esnafız. Toplamda 600 milyon TL bir mağduriyet var ortada. Bu çok ciddi bir rakam. Bu paranın sorgulanması gerek. Şu anda Diyarbakır’da ticaret durma noktasına gelmiş. Bu durum gerçekten ileriki zamanlarda sosyal sorunlar doğuracak” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BÖLGESEL
37 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır'da Karpuz hasadı başladı
ŞIRNAK
13 Kez Görüntülendi.
Orhan Doğan Mezarı başında anıldı
SİYASET
90 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Demir: DEDAŞ'A artık dur denilmeli
ŞIRNAK
150 Kez Görüntülendi.
600 Milyon TL'lik vurgun: 400 kişi mağdur edildi
ŞIRNAK
243 Kez Görüntülendi.
Hacılar geldi Bavullar Cidde'de kaldı
SİYASET
234 Kez Görüntülendi.
AK Parti İl Başkanı Alma istifa etti
ŞIRNAK
180 Kez Görüntülendi.
Silahlı Kavga 2 kişi yaralandı
EĞİTİM
192 Kez Görüntülendi.
Şirin Aslan görevine başladı
ŞIRNAK
177 Kez Görüntülendi.
İdil'lilerin mola yeri
SPOR
160 Kez Görüntülendi.
Şırnak'lı Sporcu Avrupa 3.oldu çiçeklerle karşılandı