Tatar "Gabar petrolü tüketimin yüzde 20 'ini karşılayabilecek"

Tatar "Gabar petrolü tüketimin yüzde 20 'ini karşılayabilecek"

Şırnak Ak Parti milletvekili Arslan Tatar TBMM’de söz alarak yaptığı konuşmada, Gabar’da keşfedilen petrol rezervi net 1 milyar varil büyüklüğünde. Ekonomik değeri ise 90 milyar dolar civarında olduğunu duyurdu.

Gabar’da petrol üretimine geçmeden önce yıllık tüketiminin yüzde 8’ini üretebilen Türkiye, 2024 yılında tüketiminin yüzde 20’sini üretebilecek duruma geleceğini belirten Ak Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar,Gabar Dağı’ndaki Petrol üretimi ile ilgili Konuşmasında şunları söyledi:

Petrol rezervi net 1 milyar varil

“ Doğunun incisi, güzel şehrimiz Şırnak’ta yeni bir inşa ve kalkınma dönemi başlamıştır. Gabar’da şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında sondajı tamamlanan ve üretime geçilen kuyulardan günlük 25 bin varil ham petrol üretmekteyiz. Gabar’da keşfedilen petrol rezervi net 1 milyar varil büyüklüğündedir. Ekonomik değeri ise 90 milyar dolar civarındadır.

Gabar’da petrol üretimine geçmeden önce yıllık tüketiminin yüzde 8’ini üretebilen Türkiye, 2024 yılında tüketiminin yüzde 20’sini üretebilecek duruma gelecektir. Böylelikle ham petrol ithalatında dışa bağımlılığımız azalacak ve önümüzdeki dönemlerde cari açığın azalmasında önemli bir avantaj sağlayacak”

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER