Sulak Köyünde yol ve teras açılış töreni

Şırnak Valisi Cevdat Atay İlçe merkezine bağlı Sulak Köyü yolunun asfalt çalışmasının tamamlaması ile birlikte köyde kurulacak Türkiye'nin en büyük cam terasının kurulacağını alanda inceleme yaptıktan sonra çalışmalar için düzenlenen törende açılış kurdelesini keserek hayırlı olsun dileklerinde bulundu

Sulak Köyünde yol ve teras açılış töreni

Vali Atay, idil Sulak Köyünde Yol Açılışı ve Teras Cam Projesi İncelemesinde

 İdil Merkeze bağlı Sulak köyünde bulunan ve Türkiye'nin en büyük cam terası olacak olan projenin önemli bir kilometre taşı olan 7 km uzunluğundaki yolun açılışını Şırnak Valisi Cevdet Atay'ın katılımıyla törenle gerçekleşti.
7 km uzunluğundaki yolun açılışı Şırnak Valisi Cevdet Atay'ın katılımıyla törenle gerçekleşti. Törenin ardından Vali Atay ve heyeti, Türkiye'nin en büyük cam terası olacak olan Cehennem Deresi Teras Cam projesinin yerinde incelemesini yaptı.

Şırnak İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen proje, bölgenin en güzel ve en büyük cam teraslarından birini inşa etmeyi amaçlıyor. Cehennem Deresi Kanyonu'nun eşsiz doğal güzelliklerini ziyaretçilere sunacak .

Şırnak Valisi Cevdet Atay,köy halkına ve bölgeye gelecek olan herkese hayırlı olmasını diledi. Vali Atay'ın kurdele kesimiyle başlayan törende, Sulak köyü vatandaşları yol için kurban kesti ve köy imamı ile beraber dualar eşliğinde dua etti. Törene Vali Atay'ın yanı sıra İdil ilçe kaymakamı Anıl Adıgüzel, Vali Yardımcısı Talha Altuntaş, AK parti idil ilçe Başkanı Murat Ay, İl Özel Genel Sekreteri Mehmet Bilir, Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Orhan Kalay ve diğer protokol üyeleri ile Sulak köyü halkı katıldı

Törenin ardından Vali Atay ve beraberindeki heyet, Sulak köyünde yapılması planlanan Türkiye'nin en büyük cam terası olan Cehennem Deresi Teras Cam projesinin yerinde incelemesini gerçekleştirdi. Vali Atay, basına yaptığı açıklamada, bölgede yapılacak olan bu projenin Türkiye'nin en büyük cam terası olacağını belirtti, böylece bölgeye önemli bir turizm değeri kazandırılacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER