Şırnak TSO Başkanı Geliş: Petrolün keşfi işsiz gençlerimize fırsat olacak

Şırnak TSO Başkanı Geliş: Petrolün keşfi işsiz gençlerimize fırsat olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak sınırları dahilindeki Gabar Dağı’nda 150 milyon varil net petrol rezervi keşfedildiğini açıkladı. Erdoğan, bulunan petrolün rezerv değerinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Yetkililer, Şırnak'taki petrol keşfinin karadaki en büyük keşiflerden biri olabileceğini söylüyor.

Petrol keşfinin Şırnak için ne anlama geldiğini, kentin kalkınmasına nasıl katlı sağlayacağını, Hêvîdar Zana’nın sunduğu 15.00 bülteninde değerlendiren Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Başkanı Osman Geliş, işsiz gençlere iş imkanı doğacağını söyledi.

Petrol keşfinin bölgeye hayırlı olmasını dileyen Osman Geliş, Batman’ın petrol keşfinden sonra hızlı şekilde kalkındığını vurgulayarak, Şırnak için de aynı sonu beklediklerini söyledi.

Petrolün çıkarılıp taşınması nedeniyle Şırnak’ta karayollarının da yenilenmesinin, yine göç eden insanların topraklarına dönmesinin beklendiğini ifade eden Osman Geliş şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sıcak selamlarımızı buradan tüm Kürdistan Bölgesi’ne gönderiyoruz. Elhamdülillah çok sevinçliyiz, bu Allah'ın bir bereketi. Mutluyuz. Bölgemiz biraz geri kalmış. Cumhurbaşkanlığı ve Enerji Bakanlığı takriben 1 yıldır bu konu üzerinde çalışıyor, gidiş gelişler oluyordu. Fakat son 3 gündür daha sıcak bir şekilde gündeme geldi. Bugün hem Cumhurbaşkanı hem de Enerji Bakanı bölgemizde 150 milyon varil civarında petrol bulunduğunu açıkladı. Ve kalitesi de birinci derecede. Bundan dolayı çok mutluyuz. Hem devletimizin ilerlemesi için hem de bölgemizin ilerlemesi için… Çok sayıda işsiz gencimiz var. Belki onlar için bir iş fırsatı olur. İnanıyoruz ki bulunan petrolün çıkarılmasında, taşınmasında halkımızın da faydası olacaktır. Halkımıza da iş imkanı doğacaktır. Yollarımız daha da iyileşecek, bu ilerlemeye katkıda bulunacak. Eskiden Batman ile aynı seviyedeydik. Şimdi görüyoruz, Batman kat be kat bizden ileride. Bu petrolden dolayıdır. İnanıyoruz ki daha fazlası da bulunacak bizim bölgemizde. Allah'tan daha fazlasını diliyoruz. Milletimize, bölgemize, devletimize hayırlı olsun. Petrolün çıkarıldığı alanı bizzat gördüm, bölgemiz bereketli bir bölge. Bugün hem Cudi, hem Gabar, hem de Kato’da yeraltı zenginliklerinin haricinde yerüstü zenginlikleri de mevcut. Buralar turizm merkezi aynı zamanda. Ben bölgemizin hem yeraltı hem de yer üstü zenginlikleriyle ileriye gideceğini düşünüyorum. Umarız köylerinden çıkmak zorunda kalan insanlar da yeniden evlerine, köylerine dönerek geride bıraktıklarını hayatlarına devam ederler.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER