Müşteriyi etkilemek amacıyla dükkanlara asılan maneviyatlı şahsiyetlerin resimleri kaldırıldı

Müşteriyi etkilemek amacıyla dükkanlara asılan maneviyatlı şahsiyetlerin resimleri kaldırıldı

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı, müşteriyi etkilemek veya güven vermek maksadıyla dükkanlara asılan manevi şahsiyetlerin fotoğraflarının kaldırılması için ilk önce kendilerinden başladıklarını söyledi.

 Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı, müşteriyi etkilemek veya güven vermek maksadıyla dükkanlara asılan manevi şahsiyetlerin fotoğraflarının kaldırılması için ilk önce kendilerinden başladıklarını söyledi.

5 mağazadan fotoğrafların kaldırıldığını dile getiren Yüksel, "Nazımızın geçtiği ailemizin mensuplarına ait 5 mağazadan bu resimleri kaldırdık. Bir esnaf dürüstlüğü ve kişiliğiyle ticaret yapmalı ve kendini bu şekilde ön plana koymalıdır. Alışveriş esnasında besmele getirip müşteriyi etkilemenin bile haram sayıldığı dinimizin gereği olarak manevi şahsiyetleri ve dini görselleri artık mağazalarımızda bulundurmayalım. Bu şekilde ticaret yapan esnafın her hareketi güzel dinimize mal edildiğini de unutmayalım. Bir sarrafa yakışan; alışverişinde ticaret ahlakını ön planda tutmak ve bu şekilde kazanmaktır. Tüm esnaflarımızı bu hareketimize davet ediyor ve resimleri mağazalarımızdan kaldırmalarını rica ediyoruz" çağrısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER