Faruk Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştü

Faruk Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştü
Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen “Şırnak İş dünyası Buluşması’na Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım katılım sağlayarak, Cizre’nin genel sorunlarını dile getirdi.

Ankara’da “ Şırnak İş Dünyası Buluşması’na katılan Cizre TSO Yönetim kurulu Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Cizre Organize Sanayi Bölgesi'ndeki önemli sorunları dile getirdi.

Başkan Yıldırım, Doğal gaz hattının ilgili bölgeden geçmesine rağmen yıllardır organize sanayi bölgesine ulaşmaması konusunu dile getirerek, yol sorunları, elektrik ve diğer sorunlarını ele aldı.

TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılm

Başkan Yıldırım, Dünyanın en büyük Habur Sınır Kapısı bağlantı yolu (Nusaybin - Habur kısmı) imalat sorunlarından dolayı deforme olduğunu ifade ederek, Bu yolların ihale sürecinde taşıma yükünün doğru hesaplanması ve iyi bir fizibilite ile çözülebileceğini ve Mevcut yol sorunlarının çözümü ile Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlanabileceğini vurguladı.Başkan Yıldırım son olarak, Cizre'nin karalimanı statüsüne kavuşmasının yatırımcılara moral olacağını ve yeni yatırımlara olanak tanıyacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2023, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER