Ömerli ilçesinde bağcılığın tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ömerli Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali" başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle ilçeye bağlı kırsal Alıçlı Mahallesi'nde gerçekleştirilen festivalde, yerli üzüm türleri tanıtıldı, pekmez ve pestil ve cevizli sucuk yapıldı.
Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, üretimin daha da artması için gerekli çalışmaları yürüteceklerini söyledi.
Huzur, birlik ve beraberlik içinde kaliteli ve aromalı üzüm ve üzümden yapılan lezzetleri yapmaya devam edeceklerini aktaran Demirtaş, herkesi bu ürünleri tatmaya davet etti.
Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ ise ilçelerinde 65 bin dönüm alanında 23 yerel üzüm çeşidinin yetiştiğini belirterek, ortalama 37 bin ton rekolte aldıklarını aktardı.
Ekonomik, sosyal, kültürel ve tarımsal değerleri koruma altına alma, tanıtma, geliştirme ve markalaştırılma adına Kaymakamlık ve diğer kurumlarla sahada olduklarını kaydeden Altındağ, "Bu yıl içeresinde yerel genli Karfoki sofralık üzümü çeşidimizin coğrafi işaretini aldık. Diğer yerel ürünlerle ilgili tescil işlemlerimiz devam etmektedir." ifadelerini kullandı.