Şırnak Üniversitesinde mezuniyet töreni

Şırnak Üniversitesi öğrencileri 2023-2024 Eğitim yılı için kampüs stadında mezuniyet töreni düzenledi. Müzik eşliğinde eğlenen öğrenciler çeşitli etkinlikler düzenleyerek coşkuyu doruğa çıkardılar. Rektör Alkış'ın konuşmasından sonra öğrenciler keplerini havaya fırlatarak hoş bir an yaşadılar.

Şırnak Üniversitesinde mezuniyet töreni

Şırnak Üniversitesi  2023-2024 yılı mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde kutladı

Üniversite 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni her yıl olduğu gibi yine bu yılda coşkulu kutlamalara sahne oldu. Kampüs stadında düzenlenen mezuniyet törenine Şırnak Vali Vekili Ahmet Kavanoz, Şırnak Belediye Başkan Vekili Ayten Akgül, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. E. Mustafa Eyyuboğlu, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, öğrencilerimiz, akademik ve idari personel ve öğrencilerin aileleri katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören Rektör Prof. Dr. Alkış’ın yaptığı konuşma ile devam etti.
 Rektörü Prof. Dr. Alkış, konuşmasında “Üniversitemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Programına teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. 

Kıymetli öğrenciler üniversite ortamında pek çok değerli arkadaşlıklar kurdunuz, toplumun çok farklı katmanlarından pek çok değerli insanla tanıştınız. Bu arkadaşlıklar çerçevesinde hayatın gerekleri hakkında değerli bilgiler, tecrübeler elde ettiniz. Bu bilgi ve tecrübelerinizin hayatınıza çok büyük değerler katacağından eminim. Burada öğrencilerimizin kıymetli anne-babalarına bir-iki söz söyleme ihtiyâcı hissediyorum. Öğrencilerimiz gençliklerinin baharını öğrenim ile geçirdiler. Sizler bu zahmetli süreçte hep onların yanında oldunuz.  En başta mürüvvetlerini görmek isteyeceksiniz. Kendi başlarına aile kurup kendi ayakları üzerinde durmalarını, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını talep edeceksiniz. Bu sizin tabîî hakkınız. Üniversitemizin pek çok bölümü istihdâm açısından oldukça elverişli. Sevgili öğrencilerimiz, bundan sonraki hayatınızda önünüze birçok zorluk çıkacaktır. Fakat unutmayın ki azmin elinden hiçbir şey kaçmayacaktır.  
Burada bugün itibariyle eğitim-öğretim süreçlerinizden birisini daha tamamlıyorsunuz. Mezun olmanız hasebiyle şimdilik bu kurumdan ayrılıyorsunuz. Şunu kesinlikle bilmelisiniz ki biz Üniversite olarak her zaman size yardımcı olmaya hazır olacağız. Her türlü rehberlik, yardım ve dayanışma konusunda imkanlarımız ölçüsünde sizlerin yanınızda olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyor, sizleri önce ailenize ve Allah’a emanet ediyoruz” dedi.
Açılış konuşmasından sonra sırasıyla kortej yürüyüşü, selamlama, plaket takdimi ve mezuniyet belgesi takdimi yapıldı. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen kortej yürüyüşünde öğrenciler açtıkları pankartlarla Filistin’e destek verdi.  Kortej yürüyüşü sonrası Üniversitemizden birincilikle mezun olan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencisi Sibel Eriş’e plaketini Şırnak Vali Vekili Ahmet Kavanoz takdim etti ve başarılarının devamını diledi. 
Akşam saatlerine kadar devam eden törende öğrenciler ve davetliler havai fişek gösterisi ve canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Gecenin sürprizi ise mezun olan bir öğrencimizin evlenme teklifi oldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2024, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER