Prof Dr. M. Nuri Nas vefat yıldönümünde anıldı

Şırnak Üniversitesi Eski Rektörü merhum Prof. Dr. M. Nuri Nas bugün vefat ederek aramızdan ayrıldı. Merhum Rektörü ölüm yıl dönümde saygı ve özlemle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Şırnak Üniversitesi Mali İşler Daire Başkanı Nurretin Ersoy Rektör Hoca'nın ölüm yıl dönümünde bir anını kaleme alarak İdil Haber okurları ile paylaştı.

Prof Dr. M. Nuri Nas vefat yıldönümünde anıldı

Sene 2010 yılı Üniversitemiz kurulalı henüz 1,5 sene olmuştu Şırnak Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı iken 
Rektör Yrd.Prf.Dr.Nebahat Sarı aynı zamanda Rahmetli hocamızın Meslektaşı olan hocamız dahili nuradan arayarak misafirimiz var gel çay içelim dedi Rektör Yardımcımız Nebahat Sarı hocamızın odasına gittiğimde ilk defa tanıştığım ve tanıdığım ve ömrüm boyunca da hayatımda güzel izler bırakan abim M.Nuri Nas ile tanıştım ismini çok duymuştum sncak hayatımda ilk defa tanıştım. Malum resmi ortam kısa bir sohbetten sonra ayrılarak odama gittim  aradan 15-20 dk geçti Rahmetli odama gelerek nezaket ziyaretinde bulundu çok heyecanlıydım çünkü çok başarılı ABD de yılın bilim insanı ödülünü alan bir akademisyen ve hemşerim ziyaretime gelmişti.
Biraz sohbet ettik ne zamandan beri burada görev yaptığımı sordu 0101.2009 dan beri yani kuruştan beri görev yaptığımı Kurucu Rektör Prf.Dr.Ali Akmaz ile birlikte yaklaşık 1,5 yıldır çalıştığımı söyledim Rahmetli hocamız çok memnun olmuştu Bir hemşerisinin Daire Başkanı olarak Şırnak Üniversitesinde kurucu personel olarak çalıştığımı duyunca çok memnun olmuştu. Bende heyecanla sordum hocam inşallah Burada Göreve mi başlayacaksınız dedim 

Kurucu Rektör Orf.Dr Ali Akmaz hocamız şırnak ve İlçelerinden yetişmiş akademisyenleri arayarak kuruluş aşamasında yardım talebimde bulunuyordu gelin üniversiteyi beraber kuralım diye malum o dönemlerde öğretim üyesi bulmak mümkün değil di  o tarihte Ali hocamızla beraber sadece 3-4  Öğretim üyesi bulunuyordu Kurucu Rektörün daveti üzerine Rahmetli M.Nuri Nas hocamız ziyarete gelmiş ve henüz Doçent idi. Rahmetli hocam M.Nuri Nas hoca Ali hoca ile görüştüm benimde Bazı taleplerim oldu bu taleplerim kabul olursa inşallah Şırnak üniversitesine geleceğim demişti. 
Allah kısmet Etti rahmetli hocamız 07.01.2013 tarihinde göreve başladı Hoca göreve Başladıktan sonra hocamıza taleplerin ne olduğunu sordum Rahmetli Rektörümüz doğduğum topraklara bir vefa borcum var Bölgemizden gencecik kızlar Çukurova bölgesi ve Bolu Adapazarı bölgesine körü şartlarda çalışmaya gitmemesi için bu Millete borcu olduğunu söyledi ve bu projesini gerçekleştirmek içinde arazi tarım ve hayvancılık bakımından elverişli olan Cizre Barajı ile beraber idil ovasının organik tarıma elverişli olacağı düşüncesi ile  Bereketli Hilal hayalini İdilde gerçekleştirmek istediğini ve Ziraat Fakültesinin İdilde kurulmasını kurucu Rektörden talep etmişti. Buna karşılık Rahmetli hocamız TÜBİTAK bilim kurulu üyeliği ve Patent aşamasında olan 2 projesini bırakarak Şırnak üniversitesine gelmeyi kabul etmişti. Patentlerin maddi değerini sorduğumda 2013 yılında her bir projenin 2 milyon kendisine katkı sağlıyacağını söylemişti TUBİTAK üyeliği ise Türkide de sade 5 kişinin bulunduğu bir komisyondu henüz lise çağında olan 3 kızı ve Anaokulunda da olan bir kızını K.Maraşta bırakarak Şırnak üniversitesinde hocamız göreve başlamıştı Rahmetle saygı ile özlemle hocamı hiç bir zaman unutamam Şırnak ve tüm bölge ile ilgili güzel düşünceleri vardı hata bu düşüncelerinden bir tamesini de proje hayatına geçirdi Şırnak Dağlarında cudi namaz dağı Balveren ve geçitboyu tarafı ile Kaymakam çelmesi tarafında 10 binlerce alıç ağacının aşılarımı yaparak hayata geçirdi Şırnak Valiliği tarafından desteklenen proje hocamızın vefatında bütçesinde 147 bin Tl mevcuttu kısacası bölge ile ilgili çık büyük hayalleri vardı 
Nuerttin Ersoy

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2024, 20:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Babayigit
İsmail Babayigit - 2 ay Önce

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun Prof Dr M.Nuri Nas hocamıza. İnsanlarımız aramızdan ayrılırken onradan kıymetini keşf ediyoruz keşke sağ ve selamete iken onlara saygı ve fırsat verseydik. Dün gibi hatırlıyorum Rahmetli hocamız göreve başladığı zaman kimi bazı kendini dev aynada yenilmez çevrelerin yüzlerce olumsuz yorumlari da okuduk o zamanda ve içimiz acıyordu ama yorumlara cevap bile vermedik polemiklere girmek istemiyorduk.

SIRADAKİ HABER