İdil halkından Destekçilerine teşekkür açıklaması

İdil halkından Destekçilerine teşekkür açıklaması

Şırnak Üniversitesi,İdil'de bulunan Ziraat Fakültesi'nin merkez kampüsüne taşınacağına dair kararın iptal edildiğini duyurdu.İdil halkının tepkileri üzerine alınan bu karar sonrası,sürecin destekçilerine teşekkür etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

İdil Sanat Sokağı'nda bir araya gelen İdilliler, kendilerine bu süreçte destek olan tüm yetkililere teşekkür ederek bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını İdil halkı adına okuyan Ahmet Yağan, Şırnak Milletvekili Arslan Tatar’ın girişimleri sayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Şırnak Valisi Cevdet Atay, İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel ve Gaziantep HÜDA-PAR Milletvekili Şehzade Demir’in de katkılarıyla, Ziraat Fakültesi’nin İdil’de eğitim öğretimine devam edeceğini duyurdu. Yağan, bu gelişmeler için teşekkürlerini iletti.

Yağan Açıklamasını şu şekilde sürdürdü"Vekilimiz Aslan Tatar’ın biz halkın vekiliyiz halkın sesiyiz benim için Şırnak ve tüm ilçeler eşittir. Her ilçemiz gelişmeyi hak etmektedir. Sizlerin destekleriyle herzaman haktan ve halktan yana olacağını söz veriyoruz. İdil halkının bu dirayetli dikduruşunu gönülden destekliyor verdiğimiz sözlerin arkasında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.Sayın, milletvekilim idil halkı adına sizlerden talebimiz Şırnak üniversitesi senatonun aldığı Ziraat fakültesini taşıma kararının iptal edilmesi Ziraat fakültemizin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, Ziraat fakültesi akademik kadrosun idil de ikamet edip öğrencilerle ilgilenmesini daha önce taşınan laboratuvarların idil ziraat fakültesine geri getirilmesi ve 2025 yılı yatırım programına alınması gerekli girişimlerin derhal yapılması talebimizdir. Kıymetli idil halkı Sayın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ve oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın Milletvekilimiz sayın, Arslan Tatar’ın sizlere selamları var. Bu süreçte duyarlılık gösterip bizi destekleyen tüm devlet büyüklerimize, özellikle Sayın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ve oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’a milletvekilimiz sayın, Arslan Tatar’a, HÜDA-PAR Gaziantep Milletvekili Sayın, Şehzade Demir’e, Sayın, Şırnak valimiz Cevdet Atay’a Sayın, İlçe Kaymakamımız Anıl Adıgüzel’e , İdil ziraat odası başkanlığına, Esnaf sanatkarlar odası başkanlığına, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası temsilciliğine, Siyasi parti İlçe Başkanlarına, Şırnak Barosuna, İdil Eğitim Camiasına, İdil Sağlık Camiasına, idil halkımıza, basınımıza, Sivil toplum kuruluşlarımıza, esnaflarımıza, çiftçilerimize, muhtarlarımıza, İş İnsanlarımıza, bu işe gönül verip emek harcayan herkese ayrı ayrı Teşekkür ederiz”

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024, 21:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER