Ölüler günü festivalinde kim daha ağlar yarışması düzenlendi

Ölüler günü festivalinde kim daha ağlar yarışması düzenlendi

Ölüler Günü Festivali’nde ‘kim daha iyi ağlar’ yarışması yapıldı

Meksika’da geleneksel Ölüler Günü Festivali kapsamında en iyi yas tutanının belirlendiği yarışma düzenlendi. Yarışmacılar temsili bir tabutun önünde ağlayıp yas tutarak bir birleri ile rekabet etti.

Meksika’nın San Juan del Río kentinde 30 Ekim günü Ölüler Bayramı (Dia de Los Muertos) kapsamında 17’inci Ölüler Günü Festivali düzenlendi.

Ölümü yaşamın bir parçası olarak algılayan Meksikalılar için esas ölüm kişinin tamamen unutulmasıyla gerçekleşiyor. Bu yüzden her yıl düzenledikleri bu etkinlik ile mezarlıkları ziyaret edip kaybettiklerini anıyor, onları hâlâ hatırladıklarını gösteriyor.

Bayramın önemli etkinliklerinden biri de ülkenin en iyi yas tutanının kim olduğunu belirlemek. Bu kapsamda kadınlar temsili bir tabutun önünde ağlayıp yas tutarak yarıştı. Gösteri, kadınlara cenazelerde ağlamaları için para ödendiği 16’ıncı yüzyıl geleneğini canlandırıyor.

Ölüler Günü Festivali

San Juan del Rio Turizm Kurulu Direktörü Eduardo Romero, "Bu çok nadir bir gösteri çünkü bazen duygularınızı etkileyebilir. Onların acılarına karışıp üzülebilirsiniz. Nasıl devam yaklaşacağınızı bilemezsiniz. Bazen ağlasanız mı gülseniz mi bilemezsiniz" diye anlattı.

Yarışmacıların bazıları tabutun önünde ilginç performans sergiledi.

Yarışmanın birincisi seçilen Carla Patricia, "Bu çok güzel bir şey, çünkü bu artık eskimiş bir meslek ve Del Rio belediyesi bizim sayemizde bu mesleği canlı tutuyor. Komik bir yarışma, gözyaşları ve kahkahalar arasında ölüyorsun" diye konuştu.

San Juan del Río, kent merkezindeki Ölüler Müzesi ve Ölüler Festivali’ne verdiği önemle biliniyor. Yarışmaya katılanlar arasından seyircilerin ilgisini çekmeyi başaranlar, yıl boyunca düzenlenen cenaze törenlerinde profesyonel bir şekilde ağlayarak ve yas tutarak para kazanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER