Fransa'da kaos: 1kişi hayatını kaybetti 1000 kişi gözaltında

Fransa'da kaos: 1kişi hayatını kaybetti 1000 kişi gözaltında

Fransa’da devam eden eylemlerde bin kişi gözaltına alındı, ülke genelinde otobüs ve tramvay seferleri iptal edildi. 

Fransa'da 27 Haziran'da trafik kontrolü sırasında polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Nael M. isimli sürücünün yaşamını yitirmesi sonrası başlayan protestolar sürüyor. Düzenlenen eylemlerde yüzlerce toplu taşıma aracı ateşe verildi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Fransa basınında yer alan haberlere göre 3 Temmuz’a kadar Clamart, Neuilly-sur-Marne, Savigny-le-Temple ve Compiegne kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

TRAMVAY VE OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, valiliklere ülke genelinde saat 21.00'den sonra otobüs ve tramvay seferlerini iptal etme talimatı verdi. Fransa basınında yer alan haberlere göre, Paris'in içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde daha önce 1 günlüğüne askıya alınan tramvay ve otobüs seferleri yeni bir emre kadar her akşam saat 21.00 itibarıyla kaldırıldı.

Lyon kentinde de saat 20.00 itibarıyla tramvay ve otobüs seferleri iptal edilirken, Marsilya'da saat 19.00 itibarıyla tüm toplu taşıma seferleri durdurulacak.

BİN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darman, bin kişinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanların ortalama yaşının 17 olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2023, 08:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER