Almanya'da Ağustos ayından itibaren başlayacak değişiklikler

Almanya'da Ağustos ayından itibaren başlayacak değişiklikler

Almanya'da ağustos ayı itibariyle vergi beyannamesi, florasan ışıkları ve birçok farklı konuda bir dizi yeni düzenleme geliyor.

Yeni Çıraklık

Almanya’da yeni eğitim yılı 1 Ağustos’ta başlıyor. Giderek daha dijital hale gelen bir çalışma dünyasının gereksinimlerini karşılamak için her yıl olduğu gibi, bazı meslekler için – bu kez beş – eğitim yönetmeliği yeniden düzenlendi. Bunlar: cam aparat üreticisi, gövde ve araç yapım teknisyeni, plastik ve kauçuk teknolojisi uzmanı (eski adıyla: proses mekaniği – plastik ve kauçuk teknolojisi), medya tasarımcısı (dijital ve baskı) ve vergi memuru.

Sürükleyici medya tasarımcısı, kataloğa yeni bir meslek olarak dahil edildi . Bu, sanal ve artırılmış gerçeklik (VR ve AR, aynı zamanda zenginleştirilmiş gerçeklik olarak da adlandırılır) için kavram ve teknolojilerin geliştirilmesi ile ilgili. Sonuç olarak, gençler ve genç yetişkinler 327 tanınmış ikili eğitim mesleği arasından seçim yapabilir.

Temel çocuk güvenliğiyle ilgili ayrıntılar yakında açıklanacak

Ağustos 2023’ün sonunda, planlanan temel çocuk güvenliğinin ayrıntılarının açıklanması bekleniyor ardından Aile İşleri Bakanlığı bir yasa tasarısı sunmak istiyor. Koalisyon, temel çocuk güvenliği projesiyle aylardır boğuşuyor. Başvuru ve ödeme işlemlerinin daha az bürokratik hale gelmesi ve daha fazla hak sahibinin hak ettikleri paraya ulaşabilmesi için çocuklara yönelik çeşitli devlet yardımlarının bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Artık Floresan ışığı yok

Enerji tasarruflu lambalar olarak bilinen kompakt flüoresan lambalar ve flüoresan tüpler, geleneksel ampullerin enerji tasarruflu ilk ikameleriydi. Ancak az miktarda cıva içerirler ve hem çevre hem de insanlar için tehlikeli olabileceğinden 15 yılı aşkın süredir elektrikli veya elektronik cihazlarda kullanılması izin verilmiyor. Bu nedenle, 25 Şubat’tan bu yana, AB genelinde fişli kompakt flüoresan lambalar (CFLni) ve halka biçimli flüoresan lambalar (T5 ve T9) için üretim durdurulmuştu. Ticaretin daha sonra kalan stokları satmasına izin verildi. Bu artık değişiyor: Ağustos ayından itibaren flüoresan lambalar artık satılamayabilir . Ayrıca 25 Ağustos’tan itibaren tüm flüoresan lambaların (T5 ve T8) üretimi de durdurulacak . 1 Eylül’den itibaren bu, halojen pimler (G4, GY6.35, G9) için de geçerli.

Büyük Android güncellemesi geliyor

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için 31 Ağustos’ta bir güncelleme bekleniyor . Örneğin, Android 14 ile arka planda çalışan uygulamalar artık beklenmedik bir şekilde kapanmamalı ve ön plandaki ve arka plandaki uygulamalar arasında daha katı bir ayrım olması gerektiğinden pil ömrü iyileştirilmelidir.

2021 vergi beyannamesi süresi doldu

Normalde, bir vergi danışmanından veya bir gelir vergisi derneğinden yardım alırsanız, bir sonraki yılın Şubat ayının son gününe kadar beyanname vermeniz gerekir. Korona pandemisi nedeniyle bir erteleme oldu ve 2021 vergi yılı için son tarih 31 Ağustos.

Bazı sektörlerde asgari ücrete zam: Para ve değerli eşya sektöründe çalışan, örneğin nakit para taşımacılığı yapan işçiler için asgari ücret, 1 Ağustos itibarıyla yüzde 3,25 ila 4,7 zamlanacak. 

Vergi beyannamesi için son tarih 31 Ağustos: 2021 yılı için bir vergi danışmanı veya dernek yardımıyla vergi beyannamesi hazırlayanlar için son tarih 31 Ağustos. Vergi beyannamesi için süre, korona salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl uzatılmıştı; 2022 vergi beyannamesi için son tarih ise 31 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

‘Temel çocuk güvenliği’ için yasa tasarısı: Aile Bakanı Lisa Paus, çocuk yardımı (Kinderzuschlag), Hartz-IV gibi yardımları basitleşip birleştirerek bürokrasiden uzak bir ‘temel çocuk güvenliği’ projesi üzerinde çalışıyor. Konuya ilişkin yasa tasarısının detaylarının ağustos sonuna kadar hazır olması bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2023, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER