Belediye çalışanı Öğretim üyesine saldırı

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'in belediye çalışanı olduğu iddia edilen Bülent Yıldız Midyat Yüksek Okul Müdürü Doç. Abdurrahim Kaplan'ı darp etmesi tepkilere neden oldu. Eğitim Bir Sen yayınladığı açıklamada olayı kınadıklarını ifade ettiler.

Belediye çalışanı Öğretim üyesine saldırı

Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan sosyal Medyada yaptığı açıklamada olayla ilgili şu ifadelere yer verdi. " Midyat Belediyesi ve Midyat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlediği 15 Temmuz anma programına, hem sorumluluk sahibi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hem de temsil ettiğim Mardin Artuklu Üniversitesi’ndeki idari görevim dolayısıyla davet edilmiş bulunmaktaydım.  

Program akışı dâhilinde, 16 Temmuz’un ilk anlarında, saat 00.20’de kurumlarını temsil etmek amacıyla programa katılan protokol üyeleri sahneye anons edilmiş, milli birlik ve beraberlik ruhunun bir göstergesi olarak halkı selamlamışlardı. O sırada benim adım okunmamış, diğer protokol üyeleriyle beraber selamlamaya davet edilmemiştim. Bunun basit bir aksaklıktan kaynaklandığını varsayarak durumu Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’e bildirerek isminin neden anons edilmediğini nazik bir dille sordum. (Çünkü her programda her platformda beni rencide edecek, dışlayacak tavır sergilemeyi adet edinmişlerdi.)  
Bu soru karşısında aniden öfkelenen Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, işgal ettiği konumla bağdaşmayacak ve terbiye sınırlarını aşan bir tavırla, “Sen pis bir adamsın da ondan seni hiç yerde saymıyoruz!” şeklinde karşılık verir. Aldığım bu beklenmedik cevap karşısında şaşkına döndüm ve bu sözlerin kabul edilemez olduğunu ve sözlerini geri alması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine daha da sinirlenen Veysi Şahin, üzerime yürüyerek “Beni kızdırma şimdi burada seni ayağımın altına alır kafanı ezerim” diyerek elini kaldırıp bana yumruk atmak istedi. Veysi Şahin’e çok yakın olduğu herkesçe bilinen belediye çalışanı Bülent AYYILDIZ isimli şahıs ise, yaşanan çekişmeden vazife çıkararak veya amiri konumundaki Veysi Şahin’in tutumunu talimat kabul ederek, gafil bir şekilde beni öldüresiye yumruklamaya başladı. Orada bulunanlar beni ondan kaçırmasalardı muhtemelen çok daha ağır darbeler vurmaya devam edecekti. Protokol üyelerinin müdahalesiyle zorlukla sakinleştirilen Veysi ŞAHİN ve Bülent AYYILDIZ ayrıldığında bile ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerine devam etti. Bu hadise onlarca kişinin gözü önünde gerçekleşti. Yaşadığım bu onur kırıcı saldırıdan sonra hastaneye başvurarak sağlık raporu aldım, ardından da savcılık nezdinde gerekli şikâyetlerde bulundum. Şuanda da bu çirkin saldırıyı örtme ve meşrulaştırma derdine düşerek hem beni hem ailemi hedef göstermeye devam etmektedirler. Aklıselim düşünen hiçbir kimsenin kabul edemeyeceği bu saldırı Belediye Başkanı Veysi Şahin ve yanında bulunan Bülent Ayyıldız tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu çirkin saldırıyı basit bir protokol kavgası olarak göstererek bu üzücü ve kırıcı saldırıyı manipüle etmenin hiçbir haklı tarafı bulunmamaktadır. Şahsımı tanıyan herkesin bu iftiraya itibar etmeyeceğini net olarak bilmekteyim. Kamuoyunun konuyu en detaylı bir şekilde bilmesinde yarar vardır. Bu menfur saldırı için arayan, soran, üzülen herkese teşekkür ederim. Hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum."dedi

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2024, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER