Kategoriler

Başak aday olursa İmamoğlu kaybeder

Selahattin Demirtaş’ın siyasi bir fenomen olduğunu belirterek, “Demirtaş 7 yıldır tutuklu bulunan, tabanında tartışmasız çok güçlü etkisi olan bir siyasetçi. Başak Demirtaş da onun emaneti. Aday olması halinde sonuçlara mutlaka etkisi olacaktır. Dolayısıyla aday olmasını elbette istemeyiz” ifadelerini kullandı.

"Köprülerin atılacağını düşünmüyorum"

Bir başka CHP yöneticisi de DEM Parti’nin İstanbul’da ve başka kritik yerlerde CHP’ye kaybettirecek bir hamle yapacağını düşünmediğini belirterek “Devam eden sürecin bozulacağını da, köprülerin atılacağını da sanmıyorum” dedi. CHP’li yetkili, Başak Demirtaş’ın adaylığının kesinleşmesi halinde İstanbul’da dengelerin değişebileceğini de söyledi.

Demirtaş, DEM Parti'ye mesaj verdi

Selahattin Demirtaş’ın partisine mesaj vermek istediğini ve kendisini hatırlattığını savunan bir başka CHP’li kurmay da "Demirtaş partisine ve seçmenine ‘ben buradayım’ diyor. Mesele bizimle ilgili değil, DEM’e bakmak gerek” yorumunu yaptı.  

'Oyunun asli kurucusu benim' dedi

Demirtaş’ın Kürt legal siyasetinin en güçlü aktörü olduğunu ifade eden bir CHP’li yönetici de, “Demirtaş, ‘Oyunun asli kurucusu benim’ dedi. Aday bildirmenin son günü olan 20 Şubat’a kadar zaman var. O güne kadar Erdoğan da ölçüp biçecektir. Ama şu andaki tablo Erdoğan’ın propagandasının Kürt karşıtlığı üzerinden olacağı yönünde" diye konuştu.

CHP'nin ve İmamoğlu'nun işi zorlaşır

DEM Parti seçmeninin yüzde 70’inin DEM’in aday çıkarmasını istediği yönündeki anketlerin abartılı olduğunu savunan bir başka CHP yöneticisi de, Başak Demirtaş’ın adaylığının zayıf ihtimal olduğunu, olsa bile Kürt seçmenin AK Parti’ye kazandıracak bir oy tercihi yapmayacağını savundu. Başak Demirtaş’ın açıklamasının CHP ile yürüyen sürece zarar vermeyeceğini belirten CHP'i, "DEM aday çıkarırsa CHP'nin ve İmamoğlu'nun işi zorlaşır" tespiti yaptı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EKONOMİ
29 Kez Görüntülendi.
Akkoyun köyüne enerji yatırımı
SPOR
41 Kez Görüntülendi.
İdil Cumhuriyet ortaokulu Hentbol kızlar takımı bölge Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
258 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ın Erbilkızanı tescilendi
SPOR
377 Kez Görüntülendi.
Galatasaray Eski Futbolcular Cizre’de gençlerle buluşacak
ŞIRNAK
156 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Başkanı Güler'e hapis cezası
ŞIRNAK
106 Kez Görüntülendi.
Karalar 112 kazaya müdehlle etti
ŞIRNAK
108 Kez Görüntülendi.
İdil kaymakamlığı İŞKUR UYP Kapsamında 150 işçi alacak
SPOR
90 Kez Görüntülendi.
Avrupa Şampiyonu Harun Algül Şırnak’ta coşkuyla karşılandı
ŞIRNAK
93 Kez Görüntülendi.
Çarşema Sor coşkuyla kutlandı
ŞIRNAK
126 Kez Görüntülendi.
Engeli çiftin çay satarak ev alma hayali