Kategoriler

Ak Parti'den 21 İl başkanı görevden alındı

AKP'de 21 il başkanı görevden alındı

   

AKP'nin önceki gün toplanan Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında verilen karara göre 21 il başkanı görevden alındı.
 

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısının ana gündem maddesi partinin dördüncü olağanüstü kongresi ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler oldu. Toplantıda olağanüstü kongre için 7 Ekim tarihi kesinleşti; kongre kararının 5 Eylül’de yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alınması kararlaştırıldı.

Olağanüstü kongre sürecinde AK Parti’nin yalnızca ana kademesi yenilenecek. Yerel seçimlerin ardından olağan kongre süreci, mahalle, belde, ilçe ve il kongreleriyle başlayacak ve 2024’ün sonbaharında büyük olağan kongre yapılacak.

21 il başkanı değişti

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun aktardığına göre;  MYK’da Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, kongreye yönelik çalışmalarla ilgili yaptığı detaylı sunumda, il ve ilçe teşkilâtlarında yapılan revizyonu anlattı. Belediye başkanı ya da belediye meclis üyesi olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının görevlerinden ayrılması talimatı kapsamında bugüne kadar 21 il başkanının yerine yeni isimlerin atandığına işaret eden Kandemir, il ve ilçe yöneticilerindeki değişimlerin süreceğini bildirdi.

Erdoğan’ın yerel seçim startının kongre ile verileceğini hatırlattığı toplantıda, “Seçimlere daha çok çalışacağız. Mevcut ekonomik tabloyu oluşturan gerekçeleri halka iyi anlatmamız lazım. Belediye başkanlıkları için iyi adaylar belirlemeliyiz. Toplumda karşılığı olan, sevilen, doğru adaylar üzerinde duracağız” dediği kaydedildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
5 Kez Görüntülendi.
Vali Akkoyun’dan ziyaretçilere samimi karşılama
ŞIRNAK
20 Kez Görüntülendi.
Bakan yardımcısı Mehmet Aktaş Cizre’de
ŞIRNAK
580 Kez Görüntülendi.
Çoban Cinayeti ile ilgili 2 tutuklama
ŞIRNAK
295 Kez Görüntülendi.
AK Parti ilçe başkanı trafik kazasında yaralandı
ŞIRNAK
173 Kez Görüntülendi.
Özel İdare işçi alımı endişe veriyor: ihtiyaç ilçelerde alım merkezden
ŞIRNAK
250 Kez Görüntülendi.
İl özel idareden 45 personel alımı yapılacak
BÖLGESEL
327 Kez Görüntülendi.
Magandalara yapmayın dedi öldürüldü
ŞIRNAK
280 Kez Görüntülendi.
Şırnak toz taşınımı etkili oldu
ŞIRNAK
793 Kez Görüntülendi.
İdil’de Feci olay dağda bıçaklanarak öldürüldü
ŞIRNAK
158 Kez Görüntülendi.
Midyat’tan İdil’e Tehdit: Kanalizasyon Suyu Cehennem Deresi’ne Yaklaştı