Kategoriler

Yılmaz" Sessiz Kalmıyalım"

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Sadullah Yılmaz İdil Ziraat Fakültesinin taşınmasına İdil halkı olarak sessiz kalmaması gerektiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu.

Şırnak Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında açılan ziraat fakültesinin İdil ilçesindeki binasının geçici olarak kent merkezindeki merkez kampüse taşımasına karar verildi. Gerekçe olarak binanın fiziki ve altyapısının yetersiz olması, ilçe merkezinde tasarruf genelgesi çerçevesinde lojman kiralama yetkisinin iptal edilmesi, ilçede öğrenciler için devlet ya da özel yurt bulunmaması ve araştırmaya uygun altyapısının olmaması gösterildi.
KARAR DUR DİYORUZ!!!
Şırnak Üniversitesi Yönetim Kurulu'nca oy birliği ile alınan 28 Ağustos'ta duyurulan kararda, "İdilli hemşehrilerimiz, öğretim üyelerimiz için lojman, öğrencilerimiz için yurt, eğitim şartlarına uygun binalar hazır ettiklerinde fakülte talebinde bulunduklarında üstümüze düşeni yapmaya hazırız. İdil'deki Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi ve güçlenmesi için yeni bölümler açmayı planlamış durumdayız" denildi. Karar tepkilere yol açtı. 
'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'
"Fakültemiz 10 yıldır ilçemizde hizmet vermektedir. Üniversite yönetimi daha önce kontenjan ve fiziki şartlar gibi sorunları dile getirdi. Fakat bu sorunlar ile ilgili yatırım programına alınması için herhangi bir adım atmadılar. Fakültenin taşınmasını uygun bulmuyoruz. Şırnak Üniversitesi, aldığı kararı geri çekinceye kadar ve kalıcı bir karar yaptırılmadan eylemlerimizle ve teşkilatımızla verecekleri olumsuz kararlarında karşısında duracağız. 
Yeniden refah partisi İdil teşkilatı olarak  kararın geri çekilmesini talep ettik , "Fakültemizin kontenjanı her yıl doluyor. Geçen yıl da laboratuvarı taşıdılar. Buna sessiz kalmayacağız. Bunun büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Ehli vicdan olan herkesin dur demesini bekliyoruz"

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
109 Kez Görüntülendi.
Abdullah Fındık Mazbatasını aldı
ŞIRNAK
160 Kez Görüntülendi.
Elektrik Panolları tehlikeli olmaya devam ediyor
SİYASET
73 Kez Görüntülendi.
Özel'in Güneydoğu detayları belli oldu
ŞIRNAK
106 Kez Görüntülendi.
TPAO 38 Personel alımı yapacak
ŞIRNAK
199 Kez Görüntülendi.
Abdulhelim Sevinç vefat etti
ŞIRNAK
199 Kez Görüntülendi.
Vali Ekici Cizre'de 75 yataklı hastane inşaatında incelemede bulundu
ŞIRNAK
1045 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Eş Başkanı gözaltına alındı
ŞIRNAK
618 Kez Görüntülendi.
400 yılık Süryani Çarşısı yenilendi
ŞIRNAK
529 Kez Görüntülendi.
Şırnak'ta 1 Genç vurulmuş halde bulundu
SİYASET
187 Kez Görüntülendi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Şırnak'a geliyor