Kategoriler

Teyze "Rojava'da ölüdürülen insanlar için niye eylem yapmıyorsunuz."

Bugün İdil'de eylem içinde eylem vardı. Eylemin biri bilinçli, diğeri meraktandı. Bir eylemde kalabalık dünyaya seslendi. İsrail'i kınadı. Filistin'e destek verdi. Diğer eylem bireyseldi. Alış verişe çıkan Teyze bireysel duruşuyla kalabalığa herkesin merak ettiği soruyu sordu, cevabını almadı gitti. Eylemini sadece basın mensubları fark etti. Her iki eylemde sanat sokağın girişinde oldu. 

Sarı kare içindeki kadın " Rojeva da öldürülen insanlar için niye açıklama yapmıyorsunuz." diyerek bugün Filistin için eylem yapan kalabalığa sorması renkli anlara neden oldu. 

Sanat sokağının girişinde Filistin halkı için bugün yapılan basın açıklamasında yaşlı bir teyzenin tepkisi eyleme damgasını vurdu. Basın açıklaması yapıldığı sırada kameralar kayıta iken bir teyze istifini bozmadan basın açıklaması alanına girerek, her şey normalmiş gibi yoluna devam etmesi, yönünü çevirmeden yürüyerek toplanan guruba başını çevirerek "Rojavada öldürülen insanlar için niye açıklama yapmıyorsunuz" diyerek sorması, kayıtta olan kameraların önünde yürüşüne devam etmesi etklinliğe damgasını vurdu. Kalabalığın teyzeyi gülümseyerek izlemesi dikkatlerden kaçmadı. Teyzenin eyleminin tamamen doğaçlama olduğu, merakını kalabalığa sorması ve sorusuna cevap almadığı kaydedildi.

Haber : Fikret Saka

Yorumlar

Idris 12 Ay Önce

Ji bo dewleta Filistînê kurd li ser piyane lê ji bo xwe kar û lal in. Kurd di xewê de xemûrî bûna. Dê rojekê şiyar bibin ji xew lê kengî nizanim.

Daha Fazla Haber
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Evin kapısında silahlı saldırıya uğradı...öldü
ŞIRNAK
39 Kez Görüntülendi.
Ulak Köyünde barış sağlandı
SİYASET
145 Kez Görüntülendi.
Minibüs devrildi 6 kişi yaralandı
SİYASET
149 Kez Görüntülendi.
Av.Ali Genç Ak Parti ilçe başkan adayı
ŞIRNAK
148 Kez Görüntülendi.
Vali Atay Habur kapısında inceleme yaptı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
201 Kez Görüntülendi.
14 yaşında tutuklandı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
211 Kez Görüntülendi.
İstanbul'dan gelen acı haber
EKONOMİ
103 Kez Görüntülendi.
Hedil Kavununa yoğun ilgi
EKONOMİ
132 Kez Görüntülendi.
Benzine indirim geldi
SİYASET
407 Kez Görüntülendi.
Ferhan Çiçek Ak Parti ilçe Başkan Adayı