Kategoriler

Şırnak Valisi Pehlivan, yurtta kalan öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte Kredi Yurtlar Kurumu yurdunda kalan öğrenciler ile yemekte bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ile birlikte üniversite yerleşkesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Cezeri Yurdunda kalan öğrencilerle yemekte bir araya geldi. Vali Pehlivan, öğrenciler ile beraber yemek sırasına girdikten sonra onlarla birlikte yemek yiyip sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Burada bir açıklama yapan Vali Pehlivan, "Şırnak'a değişik vilayetlerimizden gelen kardeşlerimiz burada eğitim öğretim alıyorlar, Şırnak Üniversitemizin çatısı altında, fakültelerimizde, meslek yüksekokullarımızda. Öğrencilerimiz bu bağlamda gelip kayıtlarını yaptılar. Üniversitemize bu sene olan ilgi arttı. Bundan dolayı seviniyoruz. Yurtlarımıza olan talep de arttı. Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim. Erkek yurdumuzda bütün öğrencilerimizi barındıracak kapasite var. Kız yurdumuza artan talepleri karşılamak üzere valilik olarak okullar bölgesinde Milli Eğitime ait olan bir yurdu Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne tahsis ettik. Şuanda son düzenlemeler yapılıyor. 1-2 gün içerinde tamamlanacak. Yedek konumundaki öğrencilerle görüşmeler yapıldı. O öğrencilerimizde orada barınacak. Dolayısıyla çok şükür Şırnak ili olarak üniversite öğrencimizi barındırma konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Yeni akademik ve eğitim öğretim yılında öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Dışardan gelenlere şehrimize hoş geldiniz diyorum. Eğitim aldıkları branşlarda ilerde güzel meslek sahibi olmalarını temenni ediyorum" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
Cehennem Deresinde Bahar hareketliği dikkat çekiyor
ŞIRNAK
41 Kez Görüntülendi.
Tavuk Döner’den zehirlenenlerin sayısı 648’e çıktı
ŞIRNAK
72 Kez Görüntülendi.
Trafik kazası 3 kişi yaralandı
EĞİTİM
144 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta 60+tazelenme üniversitesine 25 kişi başladı
ŞIRNAK
171 Kez Görüntülendi.
Kaymakam yol sorununu çözdü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
241 Kez Görüntülendi.
Ucuz Meyve ve Sebze kısa sürede tükendi
EKONOMİ
231 Kez Görüntülendi.
Devlet yapmayınca Köylüler yapmaya başladı
ŞIRNAK
65 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ın ters laleleri açıldı
SİYASET
130 Kez Görüntülendi.
Ak parti DEM parti ile bayramlaştı
ŞIRNAK
123 Kez Görüntülendi.
Gaziantep’te Mardinliler bayramlaştı