Kategoriler

Şırnak Devlet Hastanesi neden yerde kaldı

Şırnak 500 yataklı Bölge Hastanesi'nin inşaatının yavaş ilerlemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Şırnak'ta yaşayan vatandaşlar yetkililerden bu yavaş ilerleyiş için açıklama bekliyor.

Şırnak'ın İkizce Köyünde yapımına10 Mayıs 2022 yılında başlanan 500 yataklı Bölge Hastanesinin inşaat çalışmalarının yavaş ilerlemesi Şırnak gündeminden düşmeyen bir sorun haline geldi.

2024 yılının Mart ayında tamamlanması beklenen hastane inşaatında, 2 yıl geçmesine rağmen temel inşaatı hala tamamlanmadı. Şırnaklı bürokratlar 2024 yılı için fiyat güncellemesiyle çalışmaların hızlanacağını belirtmişti. Tepkilere ve söylemlere rağmen ağır bir şekilde yapımı ilerleyen hastane için vatandaşlar yetkililerden açıklama bekliyor.

Yüklenici firmanın hastaneyi 22 Mart 2024’te teslim edeceğini iddia etmişti

Şırnak 500 yataklı bölge hastanesi 10 Mayıs 2022’de ihalesi yapıldı. Kur farkından dolayı iptal edilen Şehir hastanesi ihalesi,28 Temmuz 2022’de ikinci ihalesini 1 milyar 498 milyon 028 TL bedel üzerinden Giresunlu Ali Acar İnş. San. Tic. Ltd. Şti. aldı.

Hastane konum itibariyle Cizre, Silopi, Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak ilçelerine aynı mesafelerde olacağından bütün vatandaşların çok daha uygun şekilde bu hastane hizmetlerinden yararlanabilecekler.

Hastane 201 tek yataklı, 130 yoğun bakım, 22 ameliyathane, 6 tutuklu, 20 diyaliz, 15 palyatif, 2 yanık, 30 erkek, 30 kadın ve 20 çocuk acil müşahede olmak üzere toplam 500 yatak, 153 poliklinik alanı olacak şekilde projelendirildi. Hastanede, bin 60 araçlık otopark alanı ve helikopter pisti de yer alacağı belirtildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EKONOMİ
29 Kez Görüntülendi.
Akkoyun köyüne enerji yatırımı
SPOR
41 Kez Görüntülendi.
İdil Cumhuriyet ortaokulu Hentbol kızlar takımı bölge Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
258 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ın Erbilkızanı tescilendi
SPOR
377 Kez Görüntülendi.
Galatasaray Eski Futbolcular Cizre’de gençlerle buluşacak
ŞIRNAK
156 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Başkanı Güler'e hapis cezası
ŞIRNAK
106 Kez Görüntülendi.
Karalar 112 kazaya müdehlle etti
ŞIRNAK
108 Kez Görüntülendi.
İdil kaymakamlığı İŞKUR UYP Kapsamında 150 işçi alacak
SPOR
90 Kez Görüntülendi.
Avrupa Şampiyonu Harun Algül Şırnak’ta coşkuyla karşılandı
ŞIRNAK
93 Kez Görüntülendi.
Çarşema Sor coşkuyla kutlandı
ŞIRNAK
126 Kez Görüntülendi.
Engeli çiftin çay satarak ev alma hayali