Kategoriler

Sılopi'de yer fıstığı şenliği

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ile Şırnak Valisi Birol Ekici, Silopi ilçesinde traktöre binerek yer fıstığı hasadına katıldı.

Türkiye'de yer fıstığı üretiminde 3'üncü sırada yer alan Şırnak'ın Silopi ilçesi Botaş mevkiinde bulunan bir arazide yer fıstığı hasat şenliği düzenlendi. Şırnak'ın yer fıstığı üretiminde daha da ilerlemesi için Tarım ve Orman Bakanlığı olarak destek verdiklerini ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, 2006 yılında başlayan yer fıstığı üretimi serüveninde, Şırnak'ın Türkiye'de 3'üncü sırada olmasından fazlasıyla memnun olduklarını söyledi.

Bakanlık olarak iki alanda yer fıstığına destek verdiklerine değinen Bağcı, "İlki yerel tohumumuz ismi Masal. Bunu üreticilerimize dağıtarak destek olmaya çalışıyoruz. Burada amacımız yer fıstığı üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak. İkinci olarak burada yer fıstığı işleme tesisi için destek olmaya çalışıyoruz. Şu an devam eden yaklaşık 2.7 milyon lirayı bulacak olan bir inşaat devam ediyor. Bu sene içerisinde de 5 milyona yakın bir hibe anlaşması imzalandı. İnşallah o tesisler de hizmete girince artık yer fıstığımız burada işlenecek" dedi.
Vali Birol Ekici ise Şırnak'ın her geçen gün ilerlediğini ve bu ilerlemeyi kıskananlar olduğunu dile getirdi. Şırnak'ı daha ileriye götürmek için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Ekici, "Bir hususa hassaten vurgu yapmak istiyorum. Şu yeşilliğe bakın ve daha sonra ilerideki kırsal alanlara bakın. Sulama ile birlikte 15 kat, 20 kat daha fazla ürün alacağımızı hepiniz görüyorsunuz. Ama bunları kıskananlar da var. Bu ilerlemeyi kıskananlar var. Gelin hep birlikte Şırnak'ı fıstık gibi yapalım" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
47 Kez Görüntülendi.
Sılopi'de yer fıstığı şenliği
ŞIRNAK
445 Kez Görüntülendi.
1,5 Yaşındaki Çocuk bıçakla yaralandı
SPOR
1365 Kez Görüntülendi.
Süleyman Çağlı istifa etti
ŞIRNAK
2634 Kez Görüntülendi.
İdil'de Silahlı Kavga 1 Kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
99 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel Demirtaş'ı ziyaret ediyor
SPOR
41 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Spor galip geldi
ŞIRNAK
87 Kez Görüntülendi.
Organik Pekmez Yapımına başlandı
SPOR
51 Kez Görüntülendi.
Cizre'li Milli Sporcu Avrupa Şampiyonu oldu
SAĞLIK
191 Kez Görüntülendi.
Su altı Grup Amirliği kurulması için Bakanla görüşüld
ŞIRNAK
385 Kez Görüntülendi.
Muhtarlar günü kutlandı