Kategoriler

İl Özel İdare yine yapacağını yaptı...kimsenin haberi olmadan iş alımı gerçekleştirdi

Cizre,Silopi,İdil,Uludere ilçelerinin Özel İdareden işçi alımına ihtiyaç duyarken, il merkezinden kimsenin haberi olmadan işçi alımı gerçekleştirmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şırnak İl Özel İdaresi, son dönemde gerçekleştirdiği işçi alımlarıyla tepki çekiyor. Kurum tarafından dün ilan edilen 1 kişilik daimi işçi alımı vatandaşların daha haberi olmadan başvuru süresi sona erdi.

Şırnak İl Özel İdaresi, 11 Temmuz 2024 tarihinde 15 personel alımı için ilana çıkmıştı. Personel alımı başvurusunda son günü ise 12 Temmuz olarak belirlemişti. İlk olarak haber sitemizin duyurması ve sosyal medyanın etkisi ile personel alımı vatandaşlar tarafından öğrenilmesi ile 1 günde yaklaşık 1000 kişinin başvurdu. İşçi alımı başvuruların sona ermesi ile işçilerin hangi kriterlere göre ve kimin işe alındığı kamuoyunda soru işaretleri bıraktı.

KAŞ İLE GÖZ ARASINDA 1 KİŞİLİK İŞÇİ ALIMI

15 personel alımı için sadece 2 günlük bir başvuru süresi belirleyen kurum, bu defa 1 kişi beden işçisi alımı için 8 Ekim 2024 tarihinde sadece 1 günlük başvuru süresi belirledi. Başvuru için daha kısa bir süre mümkün olmazken belirlenen 1 günlük sürede mesai sonuna bırakılıyor.

İŞE ALINANLAR ÖNCEDEN Mİ BELİRLENİYOR?

Şırnaklı Vatandaşlar, 1 günlük ilanın belirli bir kişi için hazırlandığını ve işin zaten verildiğine dair şüphelerini dile getiriyor. Şırnak’taki personel alımlarının büyük bir kısmının alınacak personeller belirlendikten sonra ilanların hazırlandığı ve bu yüzden kısa süreli ilanların yayınlandığı ileri sürüldü. İlanlarda belirtilen nitelikler yerine, kısa süreli ve mesai bitimine yakın yayınlanan ilanlar, "neden bu kadar acele ediliyor?" sorusunu akıllara getiriyor.

Şırnaklı vatandaşlar, İl Özel İdaresi ve bütün kurumların şeffaf bir şekilde işçi alımının yapılmasını, tüm adaylara eşit fırsat verilmesini ve başvurular için yeterli süre tanınmasını talep ediyor.

İşte kurumun işçi alımını bu haber ile öğrendiğiniz dün yayımlanan 1 kişilik işçi alımı kimsenin haberi olmadan alınması dikkat çekti..

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
95 Kez Görüntülendi.
Abdullah Fındık Mazbatasını aldı
ŞIRNAK
136 Kez Görüntülendi.
Elektrik Panolları tehlikeli olmaya devam ediyor
SİYASET
72 Kez Görüntülendi.
Özel'in Güneydoğu detayları belli oldu
ŞIRNAK
102 Kez Görüntülendi.
TPAO 38 Personel alımı yapacak
ŞIRNAK
197 Kez Görüntülendi.
Abdulhelim Sevinç vefat etti
ŞIRNAK
196 Kez Görüntülendi.
Vali Ekici Cizre'de 75 yataklı hastane inşaatında incelemede bulundu
ŞIRNAK
1040 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Eş Başkanı gözaltına alındı
ŞIRNAK
614 Kez Görüntülendi.
400 yılık Süryani Çarşısı yenilendi
ŞIRNAK
528 Kez Görüntülendi.
Şırnak'ta 1 Genç vurulmuş halde bulundu
SİYASET
187 Kez Görüntülendi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Şırnak'a geliyor